Κώστας Στάθης – Η ανακάλυψη ενός πρωτοπόρου του Ελληνικού και Κυπριακού Μοντερνισμού

Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη Πειραιώς 206, Ταύρος

Κώστας Στάθης - Η ανακάλυψη ενός πρωτοπόρου του Ελληνικού και Κυπριακού Μοντερνισμού στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη Το Σπίτι της Κύπρου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζουν την αναδρομική …

Συνομιλία με τους Gilbert & George

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ΚΠΙΣΝ Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

Ανοιχτή συζήτηση με συντονιστή το συγγραφέα Michael Bracewell στο ΚΠΙΣΝ. Το εμβληματικό δίδυμο της σύγχρονης τέχνης, Gilbert & George, σε μία αντισυμβατική ανοιχτή συζήτηση στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Θα έχει σαν συντονιστή το συγγραφέα Michael Bracewell. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου στις 19:30.

Η Μεγάλη Θεά της Κύπρου

Λεβέντειος Πινακοθήκη Αναστασίου Γ. Λεβέντη 5 1097, Λευκωσία

Την Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018 στη Λεβέντειο Πινακοθήκη, στη Λευκωσία θα παρουσιαστεί το ντοκιμαντέρ Η Μεγάλη Θεά της Κύπρου. Με αφορμή την προσωρινή έκθεση Παράδοξη Αφροδίτη, η τακτική Διάλεξη της Τετάρτης θα αντικατασταθεί με αυτή την ειδική προβολή. Η προβολή θα γίνει στο Αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Λεβέντης», στις 19:30 με ελεύθερη είσοδο.

1900- 2000: Αφιέρωμα στο Ελληνικό Τραγούδι

Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς Μεταμορφώσεως 7, Καλαμαριά

Η μουσική παράσταση, με τίτλο «100 χρόνια Ελληνικό Τραγούδι» περιλαμβάνει σμυρνέϊκα, ρεμπέτικα, έντεχνα και έντεχνα λαϊκά τραγούδια, ενώ θα προβάλλονται αντίστοιχες εικόνες σε video Wall.  εκδήλωση  φιλοδοξεί να δώσει  ένα δυνατό μήνυμα υποστήριξης, ενότητας κι αλληλεγγύης. Την μουσική επιμέλεια έχει ο Παναγιώτης Καμάριας, ο οποίος παίζει κιθάρα και τραγουδά. Συμμετέχουν επίσης, η Ανδριάνα Κόρακα στο τραγούδι , ο Νίκος Βαρελάς στα Κρουστά, ο Στάθης Βασιλειάδης στο Μπουζούκι και στο τραγούδι, ο Κώστας Κυριακίδης στα Πλήκτρα στο Ακορντεόν και στο τραγούδι, ο Σπύρος Παπαδήμας στο Κόντρα μπάσο, ενώ η Αθηνά Καμάρια που έχει επεξεργαστεί το video θα προλογίσει και θα παρουσιάσει την εκδήλωση που χωρίζεται σε ενότητες.

Προβολή της ταινίας Η τίγρη

Κινηματοθέατρο Πετρούπολις - Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης Μπουμπουλίνας 59 & Αθ. Διάκου, Πετρούπολη

Η κινηματογραφική λέσχη Πετρούπολης κάνει ένα αφιέρωμα στο σκηνοθέτη Καμίλο Λουσουριάγα και προβάλει την ταινία Η τίγρη στο κινηματοθέατρο Πετρούπολις σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες και το προξενείο του Ισημερινού.