All Day

Art Games – Game Jam στην Αθήνα

Σεράφειο Δήμου Αθηναίων Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, Αθήνα

To Goethe-Institut της Αθήνας, προσκαλεί επαγγελματίες και ερασιτέχνες game developers/designers, storytellers, καλλιτέχνες, μουσικούς, κινηματογραφιστές, πολιτικούς επιστήμονες και άλλα δημιουργικά άτομα σε ένα τριήμερο Game Jam που θα γίνει στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων από τις 16 ως τις 18 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος ART GAMES. Οι συμμετέχοντες καλούνται να εξερευνήσουν ιδέες για νέα παιχνίδια – ψηφιακά, επιτραπέζια & πόλεως – με θέμα την τέχνη και την πολιτική.

Η κυρά Σαρακοστή στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου Πάνορμος, Τήνος

Η κυρά-Σαρακοστή είναι ένα ιδιότυπο ημερολόγιο φτιαγμένο από ζυμάρι που μετρά τις εβδομάδες της Μεγάλης Σαρακοστής. Ξεκινά από τη Καθαρά Δευτέρα και τελειώνει το Μεγάλο Σάββατο. Απεικονίζει μια γυναίκα με σταυρωμένα χέρια επειδή προσεύχεται, χωρίς στόμα γιατί νηστεύει και με επτά πόδια, όσα και οι εβδομάδες νηστείας μέχρι το Πάσχα. Όπως προέβλεπε το έθιμο, κάθε Σάββατο έκοβαν ένα πόδι κι έτσι ήξεραν πόσες εβδομάδες νηστείας απέμεναν. Το Μεγάλο Σάββατο έκοβαν και το τελευταίο πόδι, το οποίο έκρυβαν άλλοτε μέσα σε ένα ξερό σύκο και άλλες φορές μέσα στο ψωμί της Ανάστασης και όποιος το έβρισκε ήταν ο τυχερός!

Συναυλία Μύρωνας Στρατής και Μαλού

Ανοιχτό θέατρο Μαίρη Αρώνη - Άλιμος Πλατεία Καραϊσκάκη, Άλιμος

Διασκεδάζουμε µε τον αγαπημένο της νεολαίας Μύρωνα Στρατή και την πανέμορφη Μαλού, που τραγουδούν τις επιτυχίες τους για τους Αλιμιώτες! Στο Ανοιχτό Θέατρο «Μαίρη Αρώνη» Πλατεία Καραϊσκάκη (Κλούβα). Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου. Ώρα Έναρξης: 20:00. Είσοδος ελεύθερη.

Οι Τζαμάλες αναβιώνουν στον Άγιο Δημήτριο

πλατεία Άρη Βελουχιώτη Άγιου Δημητρίου Αγίου Δημητρίου 184 & Αφεντούλη, Άγιος Δημήτριος

Οι Τζαμάλες είναι ένα αποκριάτικο έθιμο από την Ήπειρο. Γιορτάζεται κυρίως στα Ιωάννινα αλλά και όχι μόνο. Περιλαμβάνει μουσική, τραγούδι και πολύ χορό. Γιορτάζεται την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς. Οι «Τζαμάλες» είναι στην τοπική διάλεκτο οι μεγάλες φωτιές. Σε αυτό το έθιμο  μεταμφιεσμένοι χορεύουν σε διπλές και τριπλές σειρές γύρω από τις φωτιές τους.

Προβολή Παράξενα Παιχνίδια

Ιατρική Σχολή Αθηνών Μικράς Ασίας 75, Αθήνα

Δύο νεαροί, που έχουν το φόνο για χόμπι τους, κρατούν όμηρους μια τριμελή οικογένεια, την υποβάλλουν σε σαδιστικές δοκιμασίες και στη συνέχεια εξοντώνουν ένα ένα τα μέλη της.