Όλες οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων ξεκινούν στις 18:00 στο Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Μασσαλίας 22, Αθήνα.

Το Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων φτάνει το 2023 στην δωδέκατη έκδοσή του παρουσιάζοντας τέσσερα έργα του σύγχρονου ισπανικού ρεπερτορίου.

Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων

Για 12η χρονιά, το Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων επιστρέφει με σειρά έργων που στρέφονται γύρω από επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα, αιχμηρά ερωτήματα και βαθιά συναισθηματικά διλήμματα, υπό τη διεύθυνση Ελλήνων σκηνοθετών και με την συμμετοχή Ελλήνων ηθοποιών. Τα φετινά έργα είναι Μια θεραπεία ολικής αλέσεως των Μαρκ Αντζελέτ και Κριστίνα Κλεμέντε, σε σκηνοθεσία Ζωής Ξανθοπούλου, Αν δεν σε είχα γνωρίσει του Σέρτζι Μπελμπέλ, σε σκηνοθεσία Αντώνη Γαλέου, Χάμελιν του Χουάν Μαγιόργκα, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη και Φιτζρόι του Τζόρντι Γκαλσεράν, σε σκηνοθεσία Ελένης Γκασούκα.

Φέτος στο φεστιβάλ θα παρακολουθήσουν τα αναλόγια των έργων τους οι Μαρκ Αντζελέτ και Κριστίνα Κλεμέντε και ο Τζόρντι Γκαλσεράν και στη συνέχεια θα συζητήσουν με το κοινό.

Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων

Πρόγραμμα Φεστιβάλ

Τρίτη 7 Μαρτίου

Μια θεραπεία ολικής αλέσεως, των Μαρκ Αντζελέτ και Κριστίνα Κλεμέντε. Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ. Σκηνοθεσία: Ζωή Ξανθοπούλου. Διαβάζουν οι ηθοποιοί: Μπάμπης ΓαλιατσάτοςΚατερίνα ΜαούτσουΖωή Ξανθοπούλου, Αντώνης Χρήστου.

Ο Τόνι Ρόκα, εδώ και πάνω από δέκα χρόνια κάνει ένα εντατικό σεμινάριο τεσσάρων εβδομάδων για να μάθει τους συμμετέχοντες να φτιάχνουν ψωμί. Οι θέσεις είναι λίγες και γίνεται σκοτωμός στις εγγραφές. Οι μαθητές που εγγράφονται θέλουν να μάθουν πώς να φτιάχνουν το καλύτερο ψωμί, αλλά αγνοούν πως η μέθοδος του σεμιναρίου βασίζεται σε ένα απλό και παράξενο αξίωμα.

Τρίτη 14 Μαρτίου

Αν δεν σε είχα γνωρίσει του Σέρτζι Μπελμπέλ. Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ. Σκηνοθεσία: Αντώνης Γαλέος. Διαβάζουν οι ηθοποιοί: Σπύρος ΑσημένιοςΕυγενία ΞυγκόρουΔημήτρης ΤσίκληςΦελίς ΤόπηΜυρτώ Παπά

Ο Εντουάρντ, ένας επιχειρηματίας, πολύ ερωτευμένος με τη γυναίκα του Ελίζα, προκαλεί άθελά του μια τραγωδία: η γυναίκα και τα δυο παιδιά του σκοτώνονται σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ο Όσκαρ και η Κλάρα, οι καλύτεροί του φίλοι, προσπαθούν να τον βοηθήσουν ανεπιτυχώς. Για να ξεπεράσει το τραύμα του, μπαίνει σε έναν λαβύρινθο μπερδεμένων και χαοτικών σκέψεων και καταφέρνει να ταξιδέψει πίσω στον χρόνο. Στόχος του είναι να βρει την Ελίζα ζωντανή και να προσπαθήσει, με κάθε τρόπο, να αποφύγει να τη συναντήσει, σβήνοντας έτσι την τραγωδία και την τραυματική απώλεια που γνώρισε στο μέλλον.

Τρίτη 21 Μαρτίου

Χάμελιν το Χουάν Μαγιόργκα. Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ. Σκηνοθεσία: Σοφία Καραγιάννη. Διαβάζουν οι ηθοποιοί: Ιωσήφ  ΙωσηφίδηςΚωνσταντίνος ΠασσάςΕυγενία ΑποστόλουΣοφία ΚαραγιάννηΚορίνα Θεοδωρίδου,  Λευτέρης ΠαπακώσταςΓιάννης ΜάνθοςΓιώργος Γαλίτης

Όπως λέει ο ίδιος ο Μαγιόργκα, το Χάμελιν είναι ένα έργο για τις διάφορες μορφές βίας που ασκούν οι ενήλικες στα παιδιά. Μια από αυτές είναι η σεξουαλική κυριαρχία, αλλά το έργο θίγει και κάποιες άλλες που συνήθως τη συνοδεύουν: την κακή εκπαίδευση, την εγκατάλειψη, την έλλειψη αγάπης. Η δράση του έργου θα μπορούσε να διαδραματίζεται σε οποιαδήποτε πόλη του κόσμου. Σε κάθε μέρος όπου τα παιδιά, όπως στο Χάμελιν του παραμυθιού, πληρώνουν τα λάθη των μεγάλων. Ο πρωταγωνιστής τής ιστορίας είναι ένας δικαστής που προσπαθεί να διαπιστώσει αν ένα παιδί μιας φτωχής οικογένειας κακοποιείται σεξουαλικά από έναν ενήλικο.

Τρίτη 28 Μαρτίου

Φιτζρόι του Τζόρντι Γκαλσεράν. Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ. Σκηνοθεσία: Ελένη Γκασούκα. Διαβάζουν οι ηθοποιοί: Σύρμω ΚεκέΜαριλού ΚατσαφάδουΜαρία ΠαπαφωτίουΓεωργιάννα ΝταλάραΘοδωρής Αθερίδης (φωνή)

Τέσσερις αλπινίστριες, η Άννα, η Τζούλια, η Kάτια και η Λάουρα (25 ετών) βρίσκονται στο Φιτζρόι, ένα βουνό ύψους 3.405 μέτρων, στο παγοπέδιο της Νότιας Παταγονίας, μεταξύ Αργεντινής και Χιλής. Οι τρεις μεγαλύτερες γνωρίζονται πολλά χρόνια μεταξύ τους αλλά και με τη Λάουρα, τη μικρότερη, έχουν κάνει ήδη πολλές αναρριχήσεις μαζί. Ο καιρός είναι ευνοϊκός για την ανάβαση, μια ξαφνική αδιαθεσία της Τζούλιας όμως, ανατρέπει τα δεδομένα και πυροδοτεί μια χιονοστιβάδα αποκαλύψεων, μεγαλύτερη από οποιαδήποτε θα μπορούσε να απειλήσει τη ζωή τους στο χιονισμένο Φιτζρόι. Η σχέση όλων τους μπαίνει σε δοκιμασία. Τι κάνεις όταν όλα τα άπλυτα βγαίνουν στη φόρα στα 2.800 μέτρα και δεν υπάρχει δυνατότητα διαφυγής;

Είσοδος ελεύθερη

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Μασσαλίας 22, Αθήνα

Γλώσσα Ελληνικά

Όλες οι παραστάσεις  του Φεστιβάλ ξεκινούν στις 18:00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.