Ανακοινώθηκαν οι πρώτες εκδηλώσεις.

Comicdom Con Athens 2018

Το Comicdom Con Athens είναι μια τριήμερη γιορτή των comics, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και συνδιοργανώνουν η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Comicdom Press και η Ελληνοαμερικανική Ένωση. Από τη διοργάνωση του 2016, προστέθηκαν στους διοργανωτές το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων. Οι κύριοι χώροι που φιλοξενούν το Comicdom Con Athens είναι το κεντρικό κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22) και το κτίριο του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος (Σίνα 31), τα οποία απέχουν μόλις 170 μέτρα μεταξύ τους.

Η Comicdom Press και η Ελληνοαμερικανική Ένωση, συνεχίζουν την επιτυχημένη συνεργασία τους, πλέον με συνοδοιπόρο το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, με το κοινό όραμα να φέρουν το ευρύτερο ελληνικό κοινό σε επαφή με την Τέχνη των comics. Το δέκατο τρίτο κατά σειρά Comicdom Con Athens θα πραγματοποιηθεί στις 20-21-22 Απριλίου 2018.

Ανάμεσα στους guests που έχει φιλοξενήσει το Comicdom Con Athens συμπεριλαμβάνονται μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής comics, όπως οι John Romita Jr., Bill Tucci, David Lloyd, Scott Lobdell, Peter Milligan, Marv Wolfman, Jean Schulz, Chris Ware, David Prudhomme, Milo Manara, Mike Carey, John Wagner, Jamie Delano και Andrew Wildman.

 

Όπως πάντα η είσοδος στο Comicdom Con Athens είναι ελεύθερη!

 

Comicdom 2018

 

Παρασκευή 20 Απριλίου

17:00 – 18:30  Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Τα Comics Στην Ελλάδα Του 2018

Πώς είναι να φτιάχνεις και να εκδίδεις comics στην Ελλάδα του 2018; Καλές και χρυσές οι προκλήσεις της καθημερινής κρίσης, αλλά μήπως παραείναι δύσκολες; Ή μήπως όλες οι ιδιαιτερότητες της ελληνικής σκηνής προσφέρουν νέες ευκαιρίες; Και τί εμπνέει, χαροποιεί, απογοητεύει και πεισμώνει όσους ασχολούνται επαγγελματικά (ή θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά) με τα comics;

Για όλα αυτά θα μας μιλήσουν μέλη της ελληνικής σκηνής των comics, που καλούνται στην Ελλάδα του 2018, να κάνουν αυτό που αγαπούν περισσότερο, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Συμμετέχουν: Αυγή Κανάκη (σχεδιάστρια comics), Soloup (δημιουργός comics), Κωνσταντίνος Μοσχονάς (δημιουργός comics), Δημήτρης Σαββαΐδης (συγγραφέας και εκδότης), Νίκος Καμπουρόπουλος (εκδότης)

Συντονισμός: Θωμάς Παπαδημητρόπουλος

 

19:10 – 20:00 Ελληνοαμερικανική Ένωση

Stan “The Man”/Another Man

Μετά την επιτυχία του περσινού Kirby/Not Kirby, κρατάμε το format και αλλάζουμε τον πρωταγωνιστή! Ο Stan “The Man” Lee είναι υπεύθυνος για στρατιές δημοφιλών χαρακτήρων στα superhero comics και μπορεί να παινεύεται για τη δημιουργία των κορυφαίων προσωπικοτήτων της Marvel! Εσείς μπορείτε να παινευτείτε ότι γνωρίζετε ποιοι προήλθαν από το ανεξάντλητο μυαλό του και ποιοι όχι; Πιστεύετε ότι μπορείτε να βγείτε νικητές και να κερδίσετε ένα μοναδικό δώρο;

Αν ναι, ελάτε να απαντήσετε στο κρίσιμο ερώτημα: Stan “The Man” ή… another man;

Παρουσίαση: Θωμάς Παπαδημητρόπουλος & Δημήτρης Σακαρίδης

 

Σάββατο 21 Απριλίου

13:00 – 13:50  Ελληνοαμερικανική Ένωση

Characters And Objects

Πολύ συχνά, συσχετίζουμε τους ανθρώπους που γνωρίζουμε με αντικείμενα που, σύμφωνα με τη δική μας εντίληψη, τους προσδιορίζουν. Σε αυτό το workshop, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να σχεδιάζουν ολοκληρωμένα πορτρέτα αληθινών ή φανταστικών ζευγαριών, που περιβάλλονται από αντικείμενα που τους χαρακτηρίζουν και τους αντιπροσωπεύουν.

Απαιτείται εγγραφή Για να εγγραφείτε, στείλτε mail με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σας, καθώς και τον τίτλο του workshop που σας ενδιαφέρει, στο workshops@comicdom-con.gr.

15:00 – 16:00 Ελληνοαμερικανική Ένωση

Το Χελιδόνι Και Το Φεγγάρι: Από Τη Λογοτεχνία Στα Comics

Ο εικονογράφος και δημιουργός comics, Γιώργος Τσιαμάντας, θα μοιραστεί την εμπειρία που αποκόμισε κατά τη διαδικασία της μετάφορας σε comic του διηγήματος της Marguerite Yourcenar Η ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΧΕΛΙΔΟΝΟΥ (Comicdom Press 2014) και του μυθιστορήματος του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου Η ΚΕΡΕΝΙΑ ΚΟΥΚΛΑ (Comicdom Press 2017) και της έρευνας που προηγήθηκε της δημιουργίας των δύο έργων.

Απαιτείται εγγραφή Για να εγγραφείτε, στείλτε mail με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σας, καθώς και τον τίτλο του workshop που σας ενδιαφέρει, στο workshops@comicdom-con.gr.

18:15 – 19:15 Ελληνοαμερικανική Ένωση

Video Game Art: From Physical To Digital

Χαρτί, μολύβι, χαρτόνι είναι κάποια από τα υλικά και εργαλεία του φυσικού κόσμου που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ενός ψηφιακού. Η DragonTale, ελληνική εταιρεία παραγωγής video games, θα παρουσιάσει τη διαδικασία σχεδιασμού video game art και τον τρόπο με τον οποίο μία ιδέα εξελίσεται σε τελικό asset ενός video game.

19:30 – 21:30 Ελληνοαμερικανική Ένωση

Comicdom Cosplay 2018

Το Comicdom Cosplay αποτελεί ένα από τα πλέον αγαπημένα και δημοφιλή events του Comicdom Con Athens και τον εθνικό προκριματικό για το EuroCosplay. Οι κορυφαίοι cosplayers της Ελλάδας δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στην κατασκευή των εντυπωσιακών και ευφάνταστων στολών τους, καθώς και στις δυναμικές επί σκηνής παρουσιάσεις τους. Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, λαμβάνοντας υπ’ όψη την ακρίβεια της απεικόνισης, την κατασκευαστική επιτυχία και δυσκολία, και τη σκηνική παρουσία, αναδεικνύει τον νικητή, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα cosplay, στο MCM Expo του Λονδίνου, τον Οκτώβριο!

Το EuroCosplay διοργανώνεται από το 2010, κάθε χρόνο στο Λονδίνο, και συγκεντρώνει τους καλύτερους cosplayers από όλη την Ευρώπη. Κάθε χώρα που συμμετέχει σε αυτό στέλνει τον καλύτερο εκπρόσωπό της, μετά από τη διεξαγωγή τοπικού προκριματικού διαγωνισμού, για να την εκπροσωπήσει και να διεκδικήσει τον τίτλο του κορυφαίου Ευρωπαίου cosplayer της χρονιάς!

Στόχος του EuroCosplay είναι να αναδείξει το χόμπι και την τέχνη του cosplay στην Ευρώπη και να εμπνεύσει τους σημερινούς και μελλοντικούς cosplayers να ενδυναμώσουν την κοινότητα του cosplay. Εκτός από την επίσημη ιστοσελίδα, μπορείτε να δείτε φωτογραφίες των περασμένων διαγωνισμών EuroCosplay και όλες τις ειδήσεις για τον φετινό, στη σελίδα του EuroCosplay στο Facebook.

Για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τον Διαγωνισμό, από φέτος οι προσκλήσεις για το Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και για το live streaming στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, θα μοιράζονται δωρεάν, μια ανά άτομο, μέσω ηλεκτρονικών προεγγραφών στο Eventbrite. Τα registrations για τις προσκλήσεις θα αρχίσουν την Τρίτη 10 Απριλίου στις 20:00 και μέχρι την Κυριακή 15 Απριλίου, ή μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων. Η παραλαβή των προσκλήσεων κατόπιν επιτυχούς προεγγραφής, θα γίνεται με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, από την Παρασκευή 20 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι μέχρι το Σάββατο 21 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, από την κεντρική γραμματεία του Comicdom Con Athens 2018 (Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

Για πληροφορίες συμμετοχής πατήστε εδώ

Για όσους δεν προλάβουν κάποια από τις προσκλήσεις για να παρακολουθήσουν ζωντανά την τελετή του Comicdom Cosplay από κοντά, για όποιους προτιμούν να βλέπουν τα τεκταινόμενα σε μια οθόνη και όχι κοιτώντας μια σκηνή, ή ακόμη και για αυτούς που αγχώνονται πολύ με το τρελό στριμωξίδι που συμβαίνει στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, υπάρχει το live streaming του Comicdom Cosplay 2018, στο πάντα φιλόξενο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Οι προσκλήσεις θα μοιράζονται δωρεάν, μια ανά άτομο, μέσω ηλεκτρονικών προεγγραφών στο Eventbrite και τα registrations θα αρχίσουν την Τρίτη 10 Απριλίου και μέχρι την Κυριακή 15 Απριλίου, ή μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων.

Η παραλαβή των προσκλήσεων, κατόπιν επιτυχούς προεγγραφής, θα γίνεται με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, από την Παρασκευή 20 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι μέχρι το Σάββατο 21 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, από την κεντρική γραμματεία του Comicdom Con Athens 2018 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

 

20:45 – 21:30 Ελληνοαμερικανική Ένωση

Comic Book Legends: True Or False?

Σε μια βιομηχανία με τόσο πλούσια Ιστορία, υπάρχουν γεγονότα που καθόρισαν την πορεία της, εκδόσεις και δημιουργοί που άλλαξαν το πρόσωπο των comics για πάντα και θρύλοι – πολλοί θρύλοι! Φήμες, ανέκδοτες ιστορίες και γεγονότα που περιγράφονται από στόμα σε στόμα, χτίζουν μύθους και γκρεμίζουν υπολήψεις, όσο εμείς γυρνάμε ανυποψίαστοι τις σελίδες των comics μας!

Εσείς πόσους τέτοιους θρύλους γνωρίζετε; Μπορείτε να βάλετε το χέρι σας στη φωτιά για το αν είναι αληθινοί ή ψεύτικοι; Ή απλά πιστεύετε όσα ακούτε; Παίξτε στο Comic Book Legends: True Or False?, κερδίστε ένα μοναδικό δώρο και αφήστε τους άλλους να καταπίνουν αμάσητα όσα τους λένε!

Αφηγούνται: Δημήτρης Σακαρίδης & Γαβριήλ Τομπαλίδης

Παρουσίαση: Θωμάς Παπαδημητρόπουλος

 

 

Κυριακή 22 Απριλίου

16:00 – 17:30  Ελληνοαμερικανική Ένωση

Μοντέλα Και Μακέτες Στον Αμερικανικό Κινηματογράφο

Πώς οι τρισδιάστατες κατασκευές και τα μοντέλα συναντούν τον κινηματογράφο και το 3D animation στη σύγχρονη εποχή; Πώς ο αναλογικός κόσμος ενσωματώνεται σε μία ψηφιακή παραγωγή, προσδίδοντας μοναδικότητα και ξεχωριστές εμπειρίες στον θεατή; Ποιές αρετές και γνώσεις σχετικά με την αναλογική δημιουργία είναι σημαντικό να κατέχει ο δημιουργός του animation και γιατί;

Το Animation Department της SAE στην Ελλάδα, διοργανώνει μαζί με το Comicdom Con Athens, μια διάλεξη με τον εισηγητή του SAE Creative Media College και διεθνώς αναγνωρισμένο δημιουργό μοντέλων, Δημήτρη Καλυβιώτη.

Ο Δημήτρης Καλυβιώτης, αντλώντας γνώσεις από τις συνεργασίες του με τις υπερπαραγωγές του Χόλιγουντ, θα παρουσιάσει τη θέση των χειροποίητων κατασκευών στην ψηφιακή εποχή. Με βίντεο, αντικείμενα, εικόνες και αφήγηση εμπειριών από εργασίες του για παραγωγές όπως THE FOUNTAIN, 300, A NIGHT AT THE MUSEUM, TAKING LIVES και THE MUMMY III, θα αναλύσει τον ρόλο των κατασκευών (μινατούρες, props, μοντέλα σύλληψης κ.λπ.) και πώς αυτές συνυπάρχουν με τα ψηφιακά εργαλεία και την ψηφιακή εικόνα. Παράλληλα, θα αναλύσει και το ρόλο των κατασκευών στον δημιουργικό χώρο, παρουσιάζοντας παραδείγματα μέσα από τις εργασίες του με δημιουργικά γραφεία και εταιρείες παιχνιδιών και διαφήμισης.

Απαιτείται εγγραφή Για να εγγραφείτε, στείλτε mail με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σας, καθώς και τον τίτλο του workshop που σας ενδιαφέρει, στο workshops@comicdom-con.gr.

 

16:30 – 17:30 Ελληνοαμερικανική Ένωση

Superman Trivia Game

Σε ποια Πολιτεία των ΗΠΑ προσγειώθηκε το σκάφος που μετέφερε τον Kal-El στη Γη; Πως λεγόταν η πρώτη εφημερίδα στην οποία δούλεψε ο Clark Kent; Και πώς λέγεται η χαδιάρα γάτα της Supergirl; Αν οι παραπάνω ερωτήσεις σας φαίνονται παιχνιδάκι, ή αν σας έδωσαν την αφορμή για να ξεσκονίσετε τις γνώσεις σας γύρω από την ογδοντάχρονη ιστορία του Man of Steel, τότε το Superman Trivia Game είναι το event που δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε!

Ελάτε να τεστάρετε τις γνώσεις σας και να κατακτήσετε τον τίτλο του απόλυτου Super-γνώστη, αλλά και ένα super δώρο!

Παρουσίαση: Γιώργος Ξύδης

 

16:30 – 18:00 Ελληνοαμερικανική Ένωση

Comics Reinvented! H Εξέλιξη Στα Comics

Evolve or die! A rolling stone gathers no moss! Kαι άλλες φράσεις με ένα και μόνο συμπέρασμα: αν δεν εξελιχθείς, θα ξεπεραστείς! Η βιομηχανία των comics το γνωρίζει καλά αυτό και φροντίζει να είναι πάντα σύγχρονη και επίκαιρη. Πώς τα καταφέρνει, όμως, σε έναν κόσμο όπου κυριαρχούν το internet και τα social media, τα κινηματογραφικά blockbusters, η ανάγκη για νέους ήρωες και για νέες τεχνολογίες;

Δημιουργοί από διαφορετικές γωνιές του κόσμου, θα μιλήσουν για την ανανέωση και την εξέλιξη των comics, για τα νέα δεδομένα και για την πορεία που μπορεί να ακολουθήσει στο μέλλον η Ένατη Τέχνη.

Συμμετέχουν: Si Spurrier (συγγραφέας comics), Roger Langridge (δημιουργός comics), Sümeyye Kesgin (σχεδιάστρια comics), Rutu Modan (δημιουργός comics), Anna Haifisch (δημιουργός comics), Δημήτρης Μαστώρος (δημιουργός comics)

Συντονισμός: Θωμάς Παπαδημητρόπουλος

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.