Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Βορείων Προαστίων

Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Βορείων Προαστίων

Τα Ηράκλεια 2022 συνεχίζονται και ολοκληρώνονται με ένα νέο θεσμό που φιλοδοξεί να εδραιωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης: το 1ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Βορείων Προαστίων. Ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες, σκηνές και εργαστήρια από δήμους και φορείς της ευρύτερης περιοχής, δίνουν ραντεβού από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου στη σκηνή του Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για να ανεβάσουν πρωτότυπες παραγωγές ή μεταφορές γνωστών θεατρικών παραστάσεων. Το Φεστιβάλ γίνεται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων. Φυσικά, η είσοδος στις παραστάσεις είναι δωρεάν για όλους.

1o Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Βορείων Προαστίων

Αυλαία με την Θεατρική Σκηνή «Βάσω Παπαθεοδώρου» του Δήμου Ηρακλείου Αττικής τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στις 20.00 με τις Αυταπάτες, τρία μονόπρακτα σε σκηνοθεσία του Λάζαρου Μπελίτση από «Ο άλλος γιός» του Λουίτζι Πιραντέλλο και «Ο Άνεργος» και «Η πάλη» του Γιώργου Σκούρτη.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν επίσης: η Θεατρική Ομάδα Δήμου Χαλανδρίου, η Θεατρική Ομάδα Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνος, ο Σύνδεσμος Κεντρικιάδων Κωνσταντινούπολης, το Θεατρικό Εργαστήρι Εφήβων και Νέων Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Πεντέλης και η Θεατρική Σκηνή «Ελευθερίας Πράξεις».

Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Βορείων Προαστίων

 

Ηράκλεια

Τα Ηράκλεια είναι το κεντρικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής που γίνεται κάθε χρόνο στις αρχές Σεπτεμβρίου. Όντας ο ιστορικότερος πολιτιστικός θεσμός της πόλης, τα Ηράκλεια επανήλθαν στο προσκήνιο το 2015 με την πρώτη, σύγχρονη διοργάνωση στο πάρκο της οδού Πεύκων 50, χώρος που φιλοξενεί εφ’ εξής το Φεστιβάλ.

Από την σκηνή των Ηρακλειών παρελαύνουν μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής και θεατρικής σκηνής, άνθρωποι των γραμμάτων αλλά και οι τοπικοί σύλλογοι και φορείς του Ηρακλείου, προσφέροντας μαγικές βραδιές στους χιλιάδες, κάθε φορά, επισκέπτες.

Όλες οι εκδηλώσεις των Ηρακλείων είναι δωρεάν για το κοινό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.