Το 5ο Stroggylo Open Air Film Festival 2022 στον Άγιο Δημήτριο είναι γεγονός.

5o Open Air Film Festival Stroggylo 2022

Το 5ο Stroggylo Open Air Film Festival 2022 #SOAFF2022 είναι γεγονός. Θα φιλοξενηθεί την περίοδο 1 Ιουλίου – 25 Αυγούστου στο Αίθριο του εμβληματικού «Στρογγυλού», του πρωτοποριακού σχολείου που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Τάκης Ζενέτος.  Ένα μοναδικό σχολείο, που έφερε το μέλλον στο παρόν.

5oSOAFF
Στο φετινό μας κινηματογραφικό ταξίδι φιλοξενούμε 56 μεγάλου μήκους ταινίες που ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν από το σινεφίλ κοινό, έχοντας τις υπογραφές αγαπημένων σκηνοθετών, γνωστών πρωταγωνιστών με συγκλονιστικές ιστορίες. Ένα πολιτισμικό ψηφιδωτό από όλες τις άκρες του κόσμου.
Οι ταινίες μας διεκδίκησαν ή κατέκτησαν βραβεία από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά Φεστιβάλ του κόσμου: Όσκαρ, BAFTA, Χρυσές Σφαίρες, Γκόγια, Φεστιβάλ Καννών, Βραβεία Σεζάρ, Ευρωπαϊκών Βραβείων, CinEuphoria Awards, Φεστιβάλ Βενετίας, Φεστιβάλ Βερολίνου, London GFF, Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF, Los Angeles Greek Film Festival (LAGFF) , Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Ελληνικές ταινίες

Στο φεστιβάλ μας θα φιλοξενήσουμε 8 ταινίες ελληνικής παραγωγής, όπου στον πρόλογο της κάθε μιας θα συμμετάσχει ο σκηνοθέτης της. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε το έργο των ξεχωριστών αυτών καλλιτεχνών, να αναδείξουμε το ταλέντο τους, να φέρουμε σε επαφή τους συμπολίτες μας με τους δημιουργούς αυτούς και να τους «ταξιδέψουμε» στον υπέροχο κόσμο του κινηματογράφου, και συγκεκριμένα τους: Δημήτρη Μπαβέλλα, Βασίλη Δούβλη, Σόνια Λίζα Κέντερμαν, Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο, Τζώρτζη Γρηγοράκη, Χρήστου Νίκου, Γέλενα Πόποβιτς, Γιώργος Γούσης, Γρηγόρη Καραντινάκη.
Θα θυμηθούμε διαμάντια του παγκόσμιου κινηματογράφου από κορυφαίους δημιουργούς του παρελθόντος: Λιούις Μάιλστοουν, Τζορτζ Στίβενς, Άλφρεντ Χίτσκοκ, Γουίλιαμ Γουάιλερ, Στάνλεϊ Κούμπρικ. Μπομπ Φόσι, Τζορτζ Κιούκορ. Τσάρλς Βίντορ, Τζακ Άρνολντ,Μπίλι Γουάιλντερ

Αφιέρωμα

Στο φετινό φεστιβάλ στη θεματική ημέρα της Τετάρτης προβάλουμε ένα Κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Πατέρα εντάσσοντας στο πρόγραμμά μας ταινίες και ντοκιμαντέρ που εστιάζουν σ’ αυτόν.
Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με την ταινία Σμύρνη μου αγαπημένη που είναι η μεγαλύτερη και ακριβότερη παραγωγή στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου.
Στοχεύουμε να συγκεράσουμε, τον κλασσικό κινηματογράφο με τον σύγχρονο, τις ποιητικές εικόνες με τα φιλμ βίας, τα film noire με τον λυρικό κινηματογράφο, τις βιογραφίες με τις μυθοπλασίες, τους ευαίσθητους κινηματογραφιστές με τον εμπορικό κινηματογράφο.
Μαζί θα ζήσουμε μια γιορτή της 7ης τέχνης.

 

Η πρώτη ταινία που θα προβληθεί είναι η πιο πρόσφατη έκδοση του West Side Story. Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά στο ημερολόγιο μας www.livingforfree.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.