Ανοιχτές ενημερωτικές συναντήσεις Boston Conservatory at Berklee. Οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές και ελεύθερες για το κοινό.

Ανοιχτές ενημερωτικές συναντήσεις Boston Conservatory at Berklee

Το Boston Conservatory, το αρχαιότερο πανεπιστημιακό ίδρυμα παραστατικών τεχνών των ΗΠΑ και το Ωδείο Φίλιππος Νάκας, με ιστορία 35 ετών στη μουσική εκπαίδευση, εδραιώνοντας περαιτέρω την Ακαδημαϊκή τους Συνεργασία, διοργανώνουν masterclasses και ενημερωτικές συναντήσεις στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Boston Conservatory at Berklee

Το Ωδείο Φίλιππος Νάκας θα επισκεφθούν ο Michael Shinn, εκτελεστικός διευθυντής του Boston Conservatory και ο Isaí Jess Muñoz, κοσμήτορας μουσικής του Boston Conservatory και πρόεδρος της National Opera Association of America.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, N. ΠΛΑΣΤΗΡΑ 45, ΧΑΡΙΛΑΟΥ

Παρασκευή 5 Απριλίου

> 2:30 – 5:30 μ.μ. Masterclass βιολιού και πιάνου

> 6:30 – 7:30 μ.μ. Κιθαριστικό σύνολο

Σάββατο 6 Απριλίου

> 11 π.μ.  – 1:30 μ.μ. Masterclass πιάνου

> 3:30 – 4:30 μ.μ. Σύνολο εγχόρδων

> 5 μ.μ. Παρουσίαση του Boston Conservatory σε καθηγητές και σπουδαστές – Ερωτήσεις κοινού

ΑΘΗΝΑ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 41

Δευτέρα 8 Απριλίου 

> 3-7 μ.μ. Masterclass Πιάνου – Μουσικής Δωματίου

> 3-7 μ.μ. Masterclass Opera-Lied

> 7.30 μ.μ. Ενημερωτική συνάντηση για το Boston Conservatory – Παρουσίαση με ερωτήσεις κοινού

Τρίτη 9 Απριλίου

> 1.30 έως 4.15 μ.μ. Masterclass πιάνου-μουσικής δωματίου

> 3 έως 6 μ.μ. Masterclass Opera-Lied

> 6.30 μ.μ. Εργαστήρια: Τεχνικές Ακροάσεων – Υποκριτική για Τραγουδιστές

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ.

Σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη ο Μichael Shinn:

  • Θα διδάξει σε masterclass πιάνου – βιολιού και μουσικής δωματίου – ανοιχτό στους ακροατές
    • Θα συναντηθεί με τους καθηγητές του Ωδείου
    • Θα πραγματοποιήσει ενημερωτική συνάντηση ανοιχτή στο κοινό και ενδιαφερόμενους ακροατές που θα περιλαμβάνει Q & A. Ο Michael Shinn θα μιλήσει για τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για να γίνουν δεκτοί Έλληνες σπουδαστές μουσικής στο Boston Conservatory, για τις υποτροφίες και τα προγράμματα σπουδών που προσφέρει το  Boston Conservatory αλλά και για τα πλεονεκτήματα της ακαδημαϊκής συνεργασίας με το Ωδείο Φίλιππος Νάκας και τη μεταφορά εκπαιδευτικών μονάδων που μπορούν να μειώσουν έως και δύο χρόνια τις σπουδές στην Αμερική για τους Έλληνες σπουδαστές που επιθυμούν να αποκτήσουν Bachelor of Music. H συνάντηση περιλαμβάνει θέματα όπως: ρεπερτόριο, μεθόδους, προγράμματα εξετάσεων του Boston Conservatory. Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις του κοινού.

Στην Αθήνα ο Isaí Jess Muñoz:

  • Θα πραγματοποιήσει μαθήματα φωνητικής και masterclasses για κλασικό τραγούδι (Lied – όπερα) – ανοιχτά σε ακροατές
    • Θα συναντηθεί με τους καθηγητές του Ωδείου
    • Θα διδάξει σε Εργαστήρια με θέμα: Τεχνικές Ακροάσεων – Υποκριτική για Τραγουδιστές

– Πώς προετοιμάζεται ο σπουδαστής φωνητικής για τις ακροάσεις εισαγωγής σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα ή για επαγγελματικές ακροάσεις, ενδυναμώνοντας τις καλλιτεχνικές του δεξιότητες και στοχεύοντας στην εξέλιξη της καριέρας του.

– Τεχνικές δραματουργίας και μουσική αλληλεπιδρούν, προσφέροντας  τρόπους αντίληψης, ξεκλειδώματος και αξιοποίησης της μουσικής τέχνης και της τέχνης του Θεάτρου ταυτόχρονα. Σε αντίθεση με ένα τυπικό εργαστήριο υποκριτικής, το εργαστήριο αυτό εστιάζει στις συγκεκριμένες τεχνικές δραματουργίας που χρησιμοποιούνται από ερμηνευτές, οι οποίοι καλούνται να αφομοιώσουν αποτελεσματικά ένα σενάριο ή στίχους και να αναπτύξουν έναν χαρακτήρα, βασιζόμενοι στο μουσικό κείμενο.

Ποιος είναι ο Michael Shinn: 

Ο Michael Shinn, D.M.A., ανέλαβε τη θέση του προσωρινού εκτελεστικού διευθυντή του Boston Conservatory at Berklee τον Αύγουστο του 2023. Επιβλέπει τη στρατηγική, τις λειτουργίες και τον καλλιτεχνικό σχεδιασμό του πανεπιστημίου, εκπροσωπώντας το Boston Conservatory διεθνώς.
Διετέλεσε κοσμήτορας μουσικής του Boston Conservatory από το 2017 έως το 2023. Από τη θέση αυτή δημιούργησε συνεργασίες που διεύρυναν σημαντικά τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές ευκαιρίες για τους φοιτητές. Silkroad Ensemble, Boston Lyric Opera (BLO), σειρά Opera Innovators, συνεργασίες με τους κορυφαίους κλάδους της μουσικής τεχνολογίας για προγράμματα ηχογράφησης, βιντεοσκόπησης και παραγωγής, Berklee Valencia – Summer Opera Intensive, συνεργασία με το Berklee Online, ακαδημαϊκή συνεργασία με το Ωδείο Φίλιππος Νάκας.
O M. Shinn διετέλεσε πρόεδρος του τμήματος πληκτροφόρων στο Juilliard School, όπου δίδαξε πιάνο, μουσική δωματίου, παιδαγωγική πιάνου και δεξιοτεχνία τόσο για πιανίστες όσο και για μαέστρους. Υπηρέτησε επίσης ως ανώτερος σύμβουλος για καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Juilliard Global Ventures, όπου σχεδίασε και δίδαξε το πρώτο διαδικτυακό μάθημα του Juilliard, “Juilliard Piano Class: Sharpen Your Artistry”.
Παρουσίασε και συντόνισε συνέδρια  σχετικά με το μέλλον της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και τον ρόλο των τεχνών στην κοινωνία στο Συνέδριο και Φεστιβάλ SXSW EDU, στο  Φεστιβάλ Pebble Beach Authors and Ideas, στον οργανισμό SphinxConnect και στο Yamaha Educational Leader’s Summit.
Μαζί με τη σύζυγό του, Jessica (επίσης πιανίστα στο Boston Conservatory), ο Shinn ίδρυσε και διευθύνει το μουσικό φεστιβάλ pianoSonoma, το οποίο υπήρξε ένα σημαντικό όχημα για την υποστήριξη των ταλαντούχων νέων μουσικών.
Ο Shinn έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις για πολλές και διαφορετικές θεματικές και masterclasses, εστιάζοντας συχνά στη μουσική του Franz Liszt. Το 2011, ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Liszt στο Juilliard.
Είναι Yamaha Artist και έχει παρουσιάσει μαζί με την Jessica Chow Shinn σε παγκόσμια πρώτη έργα για δύο πιάνα των σύγχρονων Αμερικανών συνθετών Adam Schoenberg και Thomas Cabaniss. Πρόσφατα εκδόθηκε η πλήρης συλλογή που έγραψε ο Cabaniss για το ντουέτο.

Ποιος είναι ο Isaí Jess Muñoz:

Με λαμπερή φωνή, έντονη θεατρικότητα και βαθιά κατανόηση του Art Song και της οπερατικής λογοτεχνίας, ο τενόρος Isaí Jess Muñoz, D.M.A. έχει συνεργαστεί με μερικά από τα κορυφαία σύνολα του κόσμου. Σημαντικότερες εμφανίσεις: με τη Φιλαρμονική του Ισραήλ, τη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης, τη Φιλαρμονική του Λος Άντζελες, την Αμερικανική Συμφωνική Ορχήστρα, το Φεστιβάλ Mostly Mozart (Lincoln Center), το χορωδιακό σύνολο Voices of Ascension (Νέα Υόρκη), το Verbier Festival (Ελβετία), το Bard Music Festival, την Όπερα της Νέας Υόρκης και Alvin Ailey American Dance Theatre στο Μπρόντγουεϊ.

Hχογράφησε το άλμπουμ Song of the Stars που ήταν υποψήφιο για Grammy το 2009 με το χορωδιακό σύνολο Voices of Ascension, καθώς και τις παγκόσμιες πρεμιέρες The Seagull του Pasatieri (Albany), Mario and the Magician των J.D. McClatchy και Francis Thorne (Albany), Rumi Symphony Project Untold του Hafez Nazeri (Sony Classical) και Prisoner of the State του David Lang (Decca Gold). Το τελευταίο του σόλο άλμπουμ, Visca L’Amor: Catalan Art Songs of the XX and XXI Centuries, που διατίθεται στη Bridge Records με παγκόσμια διανομή από τη Naxos έχει τιμηθεί με τα 5 αστέρια του BBC Music Magazine (2021). Εμφανίζεται συχνά σε πρεμιέρες με το Κέντρο Σύγχρονης Όπερας της Νέας Υόρκης.
Είναι αποδέκτης πολλών βραβείων, μεταξύ των οποίων από το National Foundation for Advancement in the Arts Career για τη συνεισφορά του στη διάδοση του καλλιτεχνικού τραγουδιού της Ιβηρικής και της Λατινικής Αμερικής. Για τις συνεχείς δημιουργικές του δραστηριότητες σε διεπιστημονικές παραστάσεις, έχει λάβει διακρίσεις από οργανισμούς όπως: National Endowment for the Arts, National Opera Association, National Association of Teachers of Singing, American Prize, Delaware Division of the Arts και άλλους. Από το 2015 έως το 2021, υπηρέτησε ως πρόεδρος της πρωτοβουλίας Sacred in Opera η οποία έχει ως αντικείμενο τη διερεύνηση και ανάδειξη της αλληλεπίδρασης μεταξύ μουσικής-υποκριτικής και των ιδεολογιών των παγκόσμιων θρησκειών.
Απόφοιτος του Cincinnati College-Conservatory of Music, της Σχολής Μουσικής του Μανχάταν και του Πανεπιστημίου Stony Brook, ο I. J. Muñoz είναι αναπληρωτής κοσμήτορας μουσικής του Boston Conservatory at Berklee και  καλλιτεχνικός διευθυντής της σειράς Opera Innovators Series του Boston Conservatory σε συνεργασία με την Boston Lyric Opera. Είναι εκλεγμένος Πρόεδρος της National Opera Association of America.

Οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές και ελεύθερες για το κοινό.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο  2103634000

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.