Από τις μικρού στις μεγάλου μήκους ταινίες Όλες οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες στο κανάλι του Ινστιτούτου θερβάντες στο Vimeo

Από τις μικρού στις μεγάλου μήκους ταινίες

Ταξίδι μετ’ επιστροφής

Από τις μικρού στις μεγάλου μήκους ταινίες. Η σχέση μεταξύ της παραγωγής ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους γινόταν συνήθως αντιληπτή μόνο υπό την έννοια ότι η ταινία μικρού μήκους χρησιμοποιούνταν ως ένα πρώτο βήμα προς την παραγωγή ταινιών μεγάλου μήκους. Τα τελευταία χρόνια όμως η ιδέα αυτή έχει ανατραπεί με την επιστροφή σε αυτή την κινηματογραφική φόρμα (των ταινιών μικρού μήκους) από καθιερωμένους κινηματογραφιστές που τη βλέπουν ως ιδανικό μέσο για την αφήγηση διαφορετικών ειδών ιστοριών.

Όπως κάναμε και πέρυσι, και με τη βοήθεια του Alcine. Festival de Alcalá de Henares (πρωτοπόρο στη διάδοση ταινιών μικρού μήκους), παρουσιάζουμε στο κανάλι μας στο Vimeo ένα αφιέρωμα σε τέσσερις κινηματογραφιστές -τους Marina Seresesky, Neus Ballús, Zoe Berriatúa και Guillem Morales- από τους οποίους επιλέγουμε μία ταινία μικρού μήκους και μία μεγάλου μήκους, χαρακτηριστικές και οι δύο της κινηματογραφικής τους πορείας, με στόχο να εμβαθύνουμε στα σύμπαντά τους μέσα από τις δημιουργίες τους και στις δύο μορφές.

Όλες οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες στο κανάλι του Ινστιτούτου θερβάντες στο Vimeo del Instituto Cervantes για 48 ώρες, από τις 21.00 ώρα Ελλάδος της ημέρας που αναφέρεται στο πρόγραμμα.

Ταξίδι μετ' επιστροφής

Πρόγραμμα

Ο γάμος Η ταινία θα είναι διαθέσιμη στο κανάλι του Ινστιτούτου Θερβάντες στο Vimeo για 48 ώρες από τις 21:00 ώρα Ελλάδος της 1ης Νοεμβρίου.

Η ανοιχτή πόρτα Η ταινία θα είναι διαθέσιμη στο κανάλι του Ινστιτούτου θερβάντες στο Vimeo del Instituto για 48 h,από τις 21:00 ώρα Ελλάδος της 4ης Νοεμβρίου. Με υπότιτλους στα ελληνικά.

Κατάδυση Η ταινία θα είναι διαθέσιμη στο κανάλι του Ινστιτούτου Θερβάντες στο Vimeo για 48 ώρες από τις 21:00 ώρα Ελλάδος της 8ης Νοεμβρίου.

Το ταξίδι της Μάρτα Η ταινία θα είναι διαθέσιμη στο κανάλι του Ινστιτούτου Θερβάντες στο Vimeo για 48 ώρες από τις 21:00 ώρα Ελλάδος της 11ης Νοεμβρίου. Με υπότιτλους στα ελληνικά.

Επίλογος Η ταινία θα είναι διαθέσιμη στο κανάλι του Ινστιτούτου Θερβάντες στο Vimeo για 48 ώρες από τις 21:00 ώρα Ελλάδος της 15ης Νοεμβρίου.

Οι ήρωες του κακού Η ταινία θα είναι διαθέσιμη στο κανάλι του Ινστιτούτου Θερβάντες στο Vimeo για 48 ώρες από τις 21:00 ώρα Ελλάδος της 18ης Νοεμβρίου.

Upside Down η ταινία θα είναι διαθέσιμη στο κανάλι του Ινστιτούτου Θερβάντες στο Vimeo για 48 ώρες, από τις 21:00 ώρα Ελλάδος της 22ας Νοεμβρίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.