Δωρεάν μαθήματα φωτογραφίας, ένα πρόγραμμα που υλοποιείται χρόνια τώρα με το Εργαστήριο Φάος στο Ηράκλειο.

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και το Εργαστήριο Φωτογραφίας Φάος ετοιμάζονται να ξεκινήσουν για ακόμα μια χρονιά τα δωρεάν μαθήματα φωτογραφίας για όσους και όσες ενδιαφέρονται να τα παρακολουθήσουν. Eκτός από την τέχνη της ασπρόμαυρης αναλογικής φωτογραφίας, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να εξασκηθούν στις πρακτικές του σκοτεινού θαλάμου. Οι αιτήσεις για τα μαθήματα της περιόδου 2023 – 2024 ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να στείλουν την αίτηση συμμετοχής τους μέσω email στις διευθύνσεις yorgos.kapsalakis@gmail.com, gr.politismos@iraklio.gr ή galagiannis8@gmail.com, αναγράφοντας ονοματεπώνυμο και στοιχεία επικοινωνίας. Ακολούθως θα τους σταλεί απαντητικό μήνυμα με τις λεπτομέρειες της διαδικασίας για την τελική τους εγγραφή.

Το Εργαστήριο Φωτογραφίας «Φάος» είναι ανοιχτού επιπέδου και στοχεύει στην εκμάθηση θεωρητικών γνώσεων γύρω από την φωτογραφία, την ιστορία της τέχνης και την πλήρη γνώση τεχνικών εργαλείων του σκοτεινού θαλάμου. (photogram, cyanotype, solarization, emulsion lift, κ.α.)

«Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό προετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε και φέτος τους συμπολίτες μας που θα παρακολουθήσουν τα δωρεάν μαθήματα φωτογραφίας, ένα πρόγραμμα που υλοποιούμε χρόνια τώρα με το Εργαστήριο Φάος και πάντα συγκεντρώνει τεράστιο ενδιαφέρον από ανθρώπους όλων των ηλικιών που σπεύδουν να γραφτούν. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον δάσκαλο των μαθημάτων, Γιώργο Καψαλάκη, αλλά και τον παλιό μας δάσκαλο και ψυχή του προγράμματος, Γιάννη Γαλάνη, που, με αγάπη και πάθος για αυτό που κάνουν, προσφέρουν υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και γνώσεων σε όσες και όσους θέλουν να μυηθούν στην τέχνη της φωτογραφίας», το σχόλιο του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.