Εργαστήρι δημιουργικής γραφής στη βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής

Εργαστήρι δημιουργικής γραφής για ενήλικες στη βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής

Από το Διήγημα στο Μυθιστόρημα, η τέχνη και η τεχνική της πεζογραφίας. Ας γνωρίσουμε καλύτερα την ξεχωριστή αυτή τέχνη, σε αυτό το εργαστήρι και να κάνουμε θεωρητικά μαθήματα και πρακτικά παραδείγματα. Ακόμα στο εργαστήρι θα περιλαμβάνει υποχρεωτικές ασκήσεις δημιουργικής γραφής που θα δώσουν την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν να βρουν τον δικό τους τρόπο έκφρασης. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2017 και θα ολοκληρωθούν τον Φεβρουάριο του 2018.
Τα δέκα πέντε τρίωρα μαθήματα (45 διδακτικές ώρες) θα γίνουν  στο Παράρτημα της  Βιβλιοθήκης στο Κοντόπευκο  (Χίου & Σωτήρος 2, τηλ. 210-6000943) με έναρξη μαθημάτων τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017,  5 – 8μ.μ.
Οι  αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές στην Κεντρική Βιβλιοθήκη, στην οδό Κοντόπουλου 13, τηλέφωνο 210 6395335,  Email: library@agiaparaskevi.grαπό την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου.  
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ
Κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής για το εργαστήρι από τη σελίδα του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Λίγα λόγια για τη Βιβλιοθήκη

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής-Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου ιδρύθηκε το 1982. Ξεκίνησε να λειτουργεί το 1984 με δύο τμήματα, παιδικό και ενηλίκων, σε ενοικιαζόμενη αίθουσα στην Αγίου Ιωάννου 58Β.
1988 δημιουργήθηκε και λειτούργησε Παράρτημα της Βιβλιοθήκης στο Κοντόπευκο.
1989 μεταφέρθηκε το Παιδικό τμήμα σε ιδιόκτητο κτήριο. Είναι στην οδό Αλέκου Κοντόπουλου 13. Το οικοδόμησε ο Δήμος σε οικόπεδο, δωρεά της κας Μαρσέλ Κοντοπούλου.
1994 μεταφέρθηκε και το Τμήμα Ενηλίκων στην οδό Αλέκου Κοντόπουλου 13 και στεγάσθηκε στους δύο επιπλέον ορόφους που οικοδομήθηκαν.
1999 εγκαινιάσθηκε το Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου που συστεγάζεται με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, και αποτελείται από το καθιστικό και το εργαστήριο του ζωγράφου Αλέκου Κοντόπουλου. Περιλαμβάνει έργα του καλλιτέχνη και τη βιβλιοθήκη του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.