12 Χρόνια Τέχνη κι Ελευθερία στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, και συνεχίζουμε! 7 ημέρες δράσεων για την υποστήριξή του.

20-26 Φεβρουαρίου
Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Εβδομάδα υπεράσπισης του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός. Όλες και όλοι εμείς οι καλλιτέχνες ακτιβιστές και ακτιβίστριες καθώς και όσες και όσοι πλαισιώνουν τις εκδηλώσεις που γίνονται στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός εδώ και πάνω από 12 χρόνια υπερασπιζόμαστε την ύπαρξή του ως μία ανάσα μέσα στο ακραία τουριστικοποιημένο κέντρο της πόλης, ως έναν από τους ελάχιστους πια, πραγματικά δημόσιους χώρους που μας έχουν απομείνει, ως ένα παράδειγμα και υπόδειγμα οριζόντιας και αντιεμπορευματικής λειτουργίας, ως έναν καλλιτεχνικό χώρο ελεύθερης έκφρασης και έναν ανοιχτό κοινωνικό χώρο συνάντησης και συνδιαλλαγής των κινημάτων, σημαντικό και απολύτως απαραίτητο.

Είμαστε ακόμα εδώ και θα παραμείνουμε!
Τα κτίρια ανήκουν σε όσους στεγάζουν μέσα, τα όνειρά τους!

Εβδομάδα υπεράσπισης του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Πρόγραμμα

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Τρίτη 20/2

19:00-20:00 Ανοιχτό μάθημα Capoeira

Το γκρουπ Capoeira Angola Athens-N’golo Ia Muanda, θα ανοίξει το φεστιβάλ,με ένα μάθημα Capoeira, κίνησης και μουσικής.

20:00-22:00 Θέατρο «Μέσα από τα Μάτια της Μαριλούς»
Γεια σας! Είμαι η Μαριλού! Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Αγαπημένου Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ, την Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου, στις 20.00, σας προσκαλώ να έρθετε στη δική μου σκηνή-σπίτι! Θα σας μιλήσω για το ποια είμαι και για το τι κάνω. Θα σας παρουσιάσω αποσπάσματα μουσικοθεατρικοχορευτικά. Και σας έχω και μια μικρή έκπληξη! Αν προλάβουμε, θα φτιάξουμε και κάτι όλοι μαζί (δεν σας λέω από τώρα τι!)! Σας περιμένω με χαρά! Μαριλού

22:30 live Tarantesys μουσική από την Κάτω Ιταλία
Οι «Tarantesys» σε ένα μουσικό ταξίδι σε ήχους και χορούς που προέρχονται από την Κάτω Ιταλία. Ξεναγούν οι Gianfranco Narracci (φωνή, 10χορδη κιθάρα, ντέφι), Μάριος Αγγελόπουλος (κιθάρα), Παναγιώτης Καφετζόπουλος (ακορντεόν)

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Τετάρτη 21/2

17:00-20:00 Εργαστήρι Κεραμικής με τη Flavia Stagi

Kατασκευή συλλογικού Totem (όροφος)

18:00-20:00 Ανοιχτή συζήτηση για την πόλη: «Gentrification, τουριστικοποίηση, ιδιωτικοποίηση του δημόσιου χώρου: Πώς αντιστεκόμαστε»

20:30-22:00 Θέατρο «Προσοχή εκτελούνται έργα»
Ένα έργο για το έργο φάντασμα ή καλύτερα, ένα έργο για τις πόλεις που περιμένουν ένα έργο. Η παράσταση «Προσοχή: Εκτελούνται Έργα», μετά από μια δυναμική εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Θέατρο Εμπρός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πλέον καίριο και διαχρονικά άλυτο ζήτημα της Θεσσαλονίκης: το Μετρό, ένα πολυδιάστατο θέμα με πολιτικές, οικονομικές, πολιτιστικές και κοινωνικές προεκτάσεις, κρυμμένες για πολλά χρόνια κάτω από το χαλί.

Υπάρχει άραγε οποιοδήποτε μετρό του κόσμου, οποιοδήποτε δημόσιο έργο σε οποιαδήποτε πόλη που να μπορεί να συγκριθεί με το Μετρό της Θεσσαλονίκης; Πώς έφτασε να αποκτά μυθολογικό, ανεκδοτολογικό και συμβολικό χαρακτήρα, επηρεάζοντας τον συλλογικό ψυχισμό της πόλης; Πόσο γρήγορα θα ξεχάσουμε τις εικόνες των εργοταξίων στη Μετά Μετρό Εποχή, όταν εξελιγμένοι αυτόματοι συρμοί θα φτάνουν κάθε δύο λεπτά; Πώς η συνθήκη της αναμονής εγκαθιδρύεται σε μια πόλη και προς τα που πάει, εκείνος-η που επιλέγει να προχωρήσει;

Στην παράσταση «Προσοχή: Εκτελούνται Έργα», σταθμοί της πραγματικής ιστορίας του Μετρό της Θεσσαλονίκης, συνεντεύξεις εμπλεκομένων, ερωτηματολόγια και επιτόπια έρευνα μπλέκονται με φανταστικές ιστορίες και προσωπικές σκέψεις, μετατρέποντας την αναμονή για το Μετρό σε έναν εναλλακτικό κοινωνικό στοχασμό.

Μια ομάδα νέων ηθοποιών, που δεν θυμάται πώς ήταν η πόλη της χωρίς εργοτάξια, ερευνά επί σκηνής το δίπολο στασιμότητα-μετακίνηση σε μια προσπάθεια να απαντήσει στο ερώτημα: Τι είδους μετακινήσεις ονειρεύονται οι νέοι άνθρωποι της πόλης, όχι μόνο στους δρόμους και τον αστικό ιστό, αλλά και στην εργασία, το θέατρο και τη ζωή τους. Αγωνιζόμενη να αντισταθεί σε μια νομοτέλεια παραίτησης, η ομάδα δημιουργεί ένα έργο για το έργο.
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Νοεμή Βασιλειάδου
Πρωτότυπο Κείμενο – Έρευνα: Η ομάδα
Δραματουργία: Νοεμή Βασιλειάδου, Χάρις Σερδάρη
Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Γρηγόρης Λιόλιος
Κίνηση: Μαίρη Γιαννούλα
Βοηθός Σκηνοθεσίας – Οργάνωση Παραγωγής: Χάρις Σερδάρη
Σύμβουλος Δραματουργίας: Πάνος Δεληνικόπουλος
Σύμβουλος Σκηνογραφίας / Ενδυματολογίας: Μαρία Καραδελόγλου
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Ευαγγελίου, Σταυρούλα Ντολοπούλου, Λευτέρης Τσινάρης
Φωτισμοί: Δημήτρης Νίκας
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
Δημήτρης Γούλιος, Μαρία Καραγκιοζίδου, Βασίλης Μπόγδανος, Χάρις Σερδάρη, Σοφία Στυλιανού και ο μουσικός Γρηγόρης Λιόλιος

22:30 live Tito Baden | Roberta Carrieri
Η ROBERTA CARRIERI η πρώτη και μοναδική Ιταλίδα τραγουδίστρια-τραγουδοποιός, ηθοποιός και εγγαστρίμυθος – παρουσιάζει την συναυλία-παράσταση “Ciao Ciao φίλε μου” Μια Ιταλίδα που μιλάει και τραγουδάει και στα Ελληνικά (απο έντεχνα και ροκ εως ριζίτικα και ρεμπέτικα). Ὲνα θὲαμα με συνθὲσεις της αναμεμειγμένες με μονολόγους και ως εγγαστρίμυθος, ντουέτο με τις μαριονέτες της! Roberta Carrieri Φωνή, κιθάρα, γιουκαλίλι, εγγαστρίμυθος Special guest: «η Κούκλα μου» Η διακριτική ειρωνεὶα που διακρὶνει τους στὶχους της και η ιδιαὶτερη ικανὸτητα της να επικοινωνεί με το κοινό, της ὲδωσαν την δυνατὸτητα να δὼσει συναυλὶες σε Η.Π.Α, Καναδὰ, Βὲλγιο, Ιρλανδὶα, Μεγ. Βρετανία, Γαλλὶα και Γερμανὶα. Εκτός από τραγουδίστρια και performer είναι συνθέτης και στιχουργός με τρεις δὶσκους και σημαντικές συνεργασὶες με καλλιτέχνες όπως οι Fiamma Fumana, Davide Van de Sfross, Davide Toffolo (Tre Allegri Ragazzi Morti), Nikos Stratàkis Flavio Oreglio, Moni Ovadia, Nino Frassica κ.α.

Ο τραγουδοποιός Tito Baden έρχεται στο ιστορικό και ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ το Σάββατο 11/03/2023 στις 21:30 σε ένα δυναμικό και κεφάτο μουσικό Show της ελληνικής ροκ,πανκ, Ska αλλά και έντεχνης σκηνής μαζί με διαμάντια από τον καινούργιο του δίσκο “Σαν μπούκλα στο μαλλί της” και παλιές του επιτυχίες.

Μαζί του οι εξαιρετικοί μουσικοί:
– Ηλ. κιθάρα και φωνητικά: Χάρης Χούτας
– Μπάσο: Κωνσταντίνος Σαρτζής
– Τύμπανα: Θοδωρής Χριστοδούλου.

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Πέμπτη 22/2- Ημέρα Χορού

«Ήτανε να…» Ομάδα Φα
«Ήτανε να σου πω κάτι αλλά το ξέχασα. Ήτανε η αρχή. Ήτανε να περάσουμε τον χρόνο μαζί. Ήταν ενα μικρό καράβι.» Ήταν ενα σας πούμε μια ιστορία αλλά τελικά θα σας πούμε μια άλλη Ένας άνθρωπος, με ένα τσιγάρο στο στόμα ψάχνει απεγνωσμένα έναν αναπτήρα. Ένας άλλος, κλεισμένος στο δωμάτιο του πίνει και πειράζει τους δείκτες ενός ραδιοφώνου. Όσο κάποιος κοιτά το είδωλό του στον καθρέφτη άλλοι δεν μπορούν να δουν τίποτα γιατί κάποιος τους έκλεισε τα μάτια. Τα φιλιά τελείωσαν. Ο ουρανός είναι σκοτεινός και το μόνο φως που φέγγει είναι μια λάμπα στην άκρη κάποιου απρόσιτου δρόμου. Πέντε σώματα γίνονται δορυφόροι επικείμενων συγκρούσεων. Επιζητώντας να συναντηθούν μεταξύ τους, εγκαταλείπουν την τροχιά τους, αποσύρονται από το σκοτάδι τους και εκτίθενται στο φως. Τι υπόσχεται όμως μια συνάντηση και τι προκύπτει όταν η βία αυτής της έκθεσης σε φέρνει αντιμέτωπο με σκέψεις και ενορμήσεις που δεν μπορούσες να προβλέψεις; Το «Ήτανε να…» είναι μια παράσταση, μια συμπαράσταση σε μια συμπλοκή που διεκδικεί το βίαιο δικαίωμα του να πάψει κανείς να είναι μόνος.

Ήτανε να αλλά τελείωσε.

Ερμηνεύουν:
Κωστής Αλεξόπουλος, Αγγελική Αργυροπούλου, Ιερόθεος Βουδούρης, Λουκία Κονιδάρη, Βασιλική Κουτσοβασίλη, Μαρίνα Σασλή
Σύλληψη: Λουκία Κονιδάρη, Μαρίνα Σασλή, Κοστούμια: Αγγελική Αργυροπούλου, Συνδημιουργία / Συνεπιμέλεια: Ομάδα Φα

Μουσική επιμέλεια: Αντώνης Παπανικολάτος, Κωστής Αλεξόπουλος

20:00-21:00 «Somatopia» Dagipoli Dance Co
Μέσα από το project “SOMATOPIA”, ερευνούμε τους τρόπους και τους τόπους «συγκατοίκησης» και συνεύρεσης, σωμάτων με διαφορετικά λειτουργικά γνωρίσματα και μοτορική.Το “SOMATOPIA”, είναι σχεδιασμένο με γνώμονα την αποδοχή της διαφορετικότητας, την καθολική προσβασιμότητα, για την ανάδειξη της ανεκτικότητας, της αλληλοκατανόησης και συμπερίληψης απέναντι στην ανθρώπινη ποικιλομορφία.Η αποδόμηση και η επανασύνθεση των λειτουργιών των ανθρώπινων σωμάτων, μέσα από την τέχνη, μέσα απ’ αυτό το πεδίο των ισότιμων σχέσεων και συνεργασιών, η “αρτιμέλεια”, υπό το πρίσμα της «κανονικότητας», μπορεί να ορίζεται ως διαφορετική απέναντι στην αναπηρία που, όμως, μέσα από αυτή τη διαδικασία αλληλεπίδρασης, τελικά, ενώνονται, συζευγνύονται και αλληλοσυμπληρώνονται, καλύπτοντας η μια τους κενούς χώρους της άλλης.Η οπτική του «σωματικού τοπίου», μέσα από το πλέγμα των συναντήσεων σωμάτων με διαφορετικό κινησιολογικό λεξιλόγιο και της δόμησης απλών ή και πολύπλοκων μορφολογικών σχημάτων που συνεχώς εναλλάσσονται μεταξύ των σωμάτων, δίνει την αίσθηση πως οι βλάβες των σωμάτων απλώς υφίστανται επειδή δεν μπορεί να εξαφανιστεί και να αρνηθεί ο χορευτής και ο θεατής την ύπαρξή τους.Υπάρχουν διακριτικά στο σύνολο του έργου αλλά συχνά εξαφανίζονται και επανέρχονται ανατρέποντας τους ρόλους και την ανθρωπομετρική κλίμακα των χορευτών. Η ανατροπή είναι ολοκληρωτική σε σημείο που δύσκολα μπορεί κανείς να κατανοήσει ποιος/α είναι ή δεν είναι ανάπηρη/ος.Η δουλειά της ομάδας, στο σύνολο της, είναι απολύτως διακριτικά αδιάκριτη.Είναι μια συνεχής ανατροπή της κανονικότητας της σωματικής ικανότητας από την αναπηρία και της αναπηρίας από την κανονικότητα και την σωματική ικανότητα, αλλά με όρους πραγματικούς ενός πραγματικού γήινου χώρου, που αν τεχνικά μπορούσε να απουσιάσει η βαρύτητα θα συνέβαινε η ολοκληρωμένη και ολοκληρωτική απουσία τόσο της σωματικής ικανότητας όσο και της σωματικής βλάβης.Το projectproject αυτό στοχεύει στην ανάδειξη των νέων τάσεων και καινοτομιών γύρω από την ύπαρξη του ανάπηρου σώματος στην τέχνη, μέσα από συμπεριληπτικές δράσεις και συνεργασίες.Με γνώμονα την φιλοσοφία της ενσωμάτωσης, της συμπερίληψης και της ισότιμης σχέσης στο δημιουργικό πεδίο, που η Dagipoli DanceDance Co, υπηρετεί όλα αυτά τα χρόνια, θέλουμε να εξασφαλίσουμε την ελευθερία της έκφρασης, να καταπολεμήσουμε τα στερεότυπα, τις διακρίσεις και τους αποκλεισμούς….γιατί κάποτε φθάνει η ώρα:• Να επαναπροσδιορίσεις όχι απλώς το τι σημαίνει για σένα τέχνη, χορός, θέατρο, να επαναπροσδιορίσεις την ίδια τη ζωή σου, τον ίδιο σου τον εαυτό, τις σκέψεις, το συναίσθημα, τη σχέση σου με το σώμα,• Να επαναπροσδιορίσεις τη θέση σου απέναντι στην διαφορετικότητα του άλλου που σε κατακλύζει και, τελικά, σε καλεί να σταματήσεις πια να ορίζεις τον άλλον ως «διαφορετικό», με την αρνητικά φορτισμένη έννοια του όρου.• Να αντιστρέψεις τους όρους και να ορίσεις τον εαυτό σου ως διαφορετικό απέναντι στον άλλον.Σύλληψη – Χορογραφία: Γιώργος Χρηστάκης

21:00-22:00 «ΓΡάΜΜΑΤΑ ΚΟΡώΝΑ» V3rsus ID
Το “Γράμματα-Κορώνα” από τη V3rsus ID είναι ένα χοροθεατρικό έργο που μας οδηγεί, μέσα από τα στάδια της εξελικτικής διαδικασίας, στην εξιλέωση και ολοκλήρωση ενός χαρακτήρα. Ένα έργο με έντονους συμβολισμούς που πρόθεσή του είναι να μας κινήσει τόσο την περιέργεια, όσο και τη φαντασία, σχολιάζοντας τα δεδομένα από τα οποία συγκροτείται, η (έως τώρα γνωστή) πραγματικότητα.

Σύλληψη/Χορογραφία/Ερμηνεία: Χρήστος Στα Μαρία
Τεχνικός φωτισμού: Αναλογικός

Η V3rsus ID είναι ένα καλλιτεχνικό κίνημα που στοχεύει να ευαισθητοποιήσει το κοινό στα κρίσιμα υπαρξιακά ζητήματα μέσω της καλλιτεχνικής έκφρασης και της δημιουργικότητας. Ως πρόσφατη δράση είχε συμμετάσχει στο διαγωνιστικό φεστιβάλ του τεχνοχώρου Fabrica “Handmade and recycle” με το έργο “Πύρινο Κτήνος” σε συνεργασία με την ομάδα Bow Theater, όπου και κατέλαβε την πρώτη θέση. Το έργο είχε ως σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τα αποτρόπαια περιστατικά πυρκαγιών που προηγήθηκαν το καλοκαίρι του 2021 στην περιοχή της Εύβοιας, με άμεση υπόδειξη και έμμεσο σχολιασμό των συμβάντων που έλαβαν μέρος σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

22:00-22:30 «B PART – SIDE» Linoy Marco

A solo created and performed by Linoy Marco An exposed tale of physical and emotional unsteadiness. The solo is the second section of :
A PART (S) – inner parts laying outside – a non existing trilogy by Linoy Marco
Following the trilogy’s first group section named | A PART – INSIDE |
B PART – SIDE | is presented :
After choosing (?) to remain parted from the others, we witness a singular being who quits and yet goes on, falling into indecisiveness, holes and loops, being torn and pulled between sides, playing tricks to survive and does so. A devoted desire to both explore and stand firm on what has become broken grounds. *Photo by Orestis Alexiadis Performance at Empros Theatre July 2023

22:30-23:00 «Θρακιώτικοι χοροί» Ομάδα παραδοσιακών χορών του Δημοσθένη Αλεξόπουλου

23:00 live Στέφανος Φίλος & Ορχήστρα Παραδοσιακής μουσικής “Τριμύστηρα”
Γκλεντοκόπι μέχρι τελικής πτώσεως. Χοροεσπερίδα Παραδοσιακής Μουσικής Απορρύθμισης..BeFunky collage
Στέφανος Φίλος: βιολί, τραγούδι Γιάννης Βαρβαρήγος: λαούτο, τραγούδι, Ηλίας Φαχιδης: πνευστά,
ούτι, τραγούδι, Παναγιώτης Κορωναίος: κρουστά, Βαλεντίνος Σταματιάδης: κρουστά,
Φωτεινή Παπαδοπούλου: τραγούδι και στην πορεία εκλεκτοί/ες απρόσμενες και ξαφνικές παρουσίες επί του πάλκου!

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Παρασκευή 23/2

20:00-22:00 Θέατρο «Όλο σπίτι κρεβάτι κι εκκλησία», των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε/ομάδα Συντεταγμένοι
Όλο σπίτι κρεβάτι κι εκκλησία” των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε. Τρία κωμικά μονόπρακτα για τη γυναικεία χειραφέτηση.
Προσαρμογή κειμένου: Τατιάνα Σκανάτοβιτς.
Σκηνοθεσία: Τατιάνα Σκανάτοβιτς.
Φωτισμοί: Βαγγέλης Σαγρής
Σκηνικά: Δημήτρης Νίκας
Βοηθός σκηνοθέτις: Πηνελόπη Μπουρλή
Ερμηνεία: Τατιάνα Σκανάτοβιτς
Συμμετέχει η Πηνελόπη Μπουρλή

Αυτό το έργο παίχτηκε και παίζεται ακόμη σε περισσότερες από 30 χώρες, τόσο σε θέατρα όσο και σε πανεπιστήμια: δυστυχώς, η κατάσταση της γυναίκας είναι παντού η ίδια. Ο απόλυτος πρωταγωνιστής αυτού του θεατρικού έργου με θέμα τη γυναίκα είναι ο άντρας -ή, καλύτερα, το φύλο του! Δεν είναι παρόν με «σάρκα και οστά», αλλά είναι πάντα εδώ, ανάμεσά μας, μεγάλο, τεράστιο, κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας και μας συνθλίβει!

22:30 live:- Dauda Conteh African percussion, traditional Αfrican dance, & singing, blues music

Kayy Music Collaboration: Reggae, hip hop and African music from the hood.

A crew of musicians, MCs and DJs will play tunes to connect us all against violence.
Jeffrey Diop
Αλεκάν
Sammy Jay FLG
African drumming with Youmame Africa

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Σάββατο 24/2

12:00-13:30 Τσίρκο για παιδιά «Κάπταιν Λάλι και Τσούμι» Circoplot

Η κάπταιν Λάλι προσπαθεί να βάλει σε τάξη τον μούτσο της Τσούμι.Μετά από πολλά ταξίδια, οι δύο χαρακτήρες, μας φέρνουν τις μουσικές της θάλασσας σε έναν συνδυασμό με ζογκλερικά κόλπα. Μια παράσταση με περιβαλλοντικά μηνύματα που μας ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο του τσίρκο. Μία τρομπέτα, ένα ακορντεόν, ένα ποδήλατο με μια ρόδα και μια βαλίτσα γεμάτη εκπλήξεις! Με ζωντανή μουσική, ακροβατικά, απίθανα ζογκλερικά και άφθονο γέλιο. Μέσα από το παιχνίδι οι χαρακτήρες μας θυμίζουν πόσο σημαντικό είναι να προσέχουμε το περιβάλλον μας. Μια παράσταση για όλες τις ηλικίες. Μεγάλους και μικρούτσικους, κοντούτσικους και ψηλούτσικους, καραφλούς και μαλλιάδες.

20:00-21:00 Αφηγηματική performance «Σκοτεινές ιστορίες για ανθρώπους από φως» Ελένη Δημητροπούλου, Ελισώ Ράμμου

Για εφηβικό και ενήλικο κοινό Το κουβάρι της αφήγησης ξετυλίγεται σιγά σιγά με ιστορίες από όλον τον κόσμο. Ντελάληδες που πουλούν πολλά χρήσιμα πράγματα και κάποια όχι και τόσο χρήσιμα! Βασιλοπούλες- ξωτικά που κρύβονται στο φως του φεγγαριού… Νεαρά κορίτσια ντυμένα με χρυσά πέπλα για έναν γάμο βαμμένο σε πορφυρά χρώματα. Ιστορίες για εφηβικό και ενήλικο κοινό. Σκληρές ιστορίες, δύσκολες, με λόγια που φτάνουν στα αυτιά αλλά περνούν από την καρδιά σαν βέλος. Στο τέλος όμως τα παραμύθια θα μας παρηγορήσουν (παραμυθία= παρηγοριά). Όπως τα κατάφερε η ηρωίδα που ακολουθήσαμε στην ιστορία έτσι θα τα καταφέρουμε και εμείς ή τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε. Επί σκηνής μια αφηγήτρια και μια μουσικός. Αυτοσχεδιαστικά ηχοτοπία, ρυθμοί του σώματος και λόγια βασισμένα στην προφορική παράδοση.

Αφήγηση Ελένη Δημητροπούλου
Μουσική Ελισώ Ράμμου
Ευχαριστούμε την ζωγράφο Ελένη Παπαγιαννοπούλου που φιλοτέχνησε το κουβάρι της αφήγησής μας.

21:00-22:00 Θέατρο «Μετανοείτε» Τσιριτσάντσουλες
Οι Τσιριτσάντσουλες παρουσιάζουν τη θεατρική λειτουργία ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ Κηρύσσοντας το δόγμα της νέας Τσίρι θρησκείας

Συντελεστές
Παίζουν και σκηνοθετούν τους εαυτούς τους: Ντίνα Μαυρίδου, Μαρίνος Μουζάκης
Πρωτότυπη μουσική: Μαρίνος Μουζάκης, Ειρήνη Τηνιακού
Κινησιολογία: Ηρώ Κατσιφλώρου
Κοστούμια: Μαρία Μαρκοπούλου
Δραματουργία, μουσικές επιλογές, στίχοι, παραγωγή: Τσιριτσάντσουλες 2020-‘24
Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο «Η Βίβλος για αθεόφοβους» του Τζόμπε Κοβάτα
(μτφ. Παναγιώτης Σκόνδρας, εκδ. Αστάρτη 1998)
Ακούγεται μελοποιημένο το ποίημα “Κατάρα” του Αθανάσιου Χριστόπουλου.

Υπόθεση
Οι Τσιρτσάντσουλες, μετά από 24 χρόνια μεγάλης καλλιτεχνικής επιτυχίας και σφοδρής εμπορικής αποτυχίας, συνειδητοποίησαν πως η ενασχόληση με τον πολιτισμό δεν είναι πια βιώσιμη. Έτσι αποφάσισαν να μετατραπούν από καλλιτεχνική κολεκτίβα σε θρησκεία, ελπίζοντας σ’ ένα καλύτερο μέλλον γι’ αυτούς και τα παιδιά τους. Ο Τσίρι, που ως τώρα εκτελούσε χρέη μασκότ της κολεκτίβας (και που λατρεύτηκε έτσι κι αλλιώς από τις Τσιριτσάντσουλες και τους φίλους τους όλα αυτά τα χρόνια) αναβαθμίστηκε σε έναν και μοναδικό «Τσίρι Θεούλη». Και όπως κάθε μονοθεϊστική θρησκεία που σέβεται τον εαυτό της, έχει ως αφετηρία την παλαιά διαθήκη.

Το «Μετανοείτε» είναι μία θεατρική λειτουργία για τη διάδοση του Θείου Τσίρι λόγου, σε μια ιεραποστολική διαδικασία προσηλυτισμού πιστών σε όλη τη χώρα, το εξωτερικό κι άλλους πλανήτες.

Για την παράσταση
Εμπνευσμένοι από το βιβλίο του Τζόμπε Κοβάτα «Η Βίβλος για αθεόφοβους» φτιάξαμε μια δική μας κωμική εκδοχή της παλαιάς διαθήκης, θέλοντας αφενός να διασκεδάσουμε και αφετέρου να προβληματιστούμε και να προβληματίσουμε πάνω στην ουσία των κειμένων της Βίβλου, που αποτελούν και τη βάση των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών (και των παρακλαδιών τους) και που ακόμα και σήμερα συνεχίζουν να κηρύττουν ιερούς πολέμους. Η συνέχεια επί της σκηνής…

22:30 live Babuska | Αγία Φανφάρα

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Κυριακή 25/2

15:00-18:00 Circus open training- Ανοιχτό Εργαστήριο Τεχνικών Τσίρκου για παιδιά κάθε ηλικίας

19:00-21:00 Circo Variété για μικρούς και μεγάλους

Η τσιρκο-ομαδα του Δυναμό, παρουσιάζει για μια ακόμη φορά στο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο Εμπρός, ένα Βαριετέ με ακροβάτες ζογκλέρ, κλόουν, χορευτές και μουσικούς. Μαζί τους φίλο , προσκεκλημένοι καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο και όπως πάντα η Δυναμό-τσιρκομπάντα!!!

22:30 live Τσικουάντα Ντράκμα & Σνούπι Πούπι Ντοκ

Η Τσικουάντα Ντράκμα και ο Άλλος ξανά στα στέιτζις σε παλιές και νέες επιτυχίες. Η Τσικουάντα Ντράκμα στο μικρόφωνο και ο Άλλος στην κιθάρα και στα πετάλια, σας προσκαλούν σε μια βραδιά γεμάτη μουσική και λέξεις. Λέξεις που στροβιλίζονται στον ρυθμό γεννώντας ρίμες, ρίμες που ζωγραφίζουν κομμάτια της πραγματικόπιτας. Ένα τραγελαφικό σχόλια πάνω στην τρέχουσα επικαιρότητα.

Έκτακτο ιντερλούδιο: Νο μορ κούλινγκ.
Κείμενα Ντίνα Καφτεράνη
Μουσική Άγγελος Αγγελίδης

Jacaranda (Θεανώ Σακαλίδου, Dazedela, Atiye Imani) & Los tre

Οι Los tre είναι μια μπάντα από την Αθήνα. Ιδρύθηκαν το 2012 και ξεκίνησαν ως ένα jazz-funk κιθαριστικό τρίο, αλλά η κατεύθυνση της μουσικής τους άλλαξε μέσα στα χρόνια. Η μουσική των Los tre είναι ένας συνδυασμός από διάφορες μουσικές παραδόσεις από όλο τον κόσμο, όπως η Δυτικοαφρικανική, η Κουβανέζικη, η Αιθιοπική, η Αραβική και η Ελληνική, παιγμένη με ηλεκτρικό ήχο συνδυασμένο με τη ψυχεδέλεια των ’70s και τη δύναμη και την ελευθερία του αυτοσχεδιασμού.

Έχουν κυκλοφορήσει τέσσερα άλμπουμ (τρία σε CD και ένα σε 12″ βινύλιο) και ένα 7″ βινύλιο, όλα αυτά αυτοχρηματοδοτούμενα. Οι los tre έχουν μια συνεχή παρουσία, παίζοντας συνέχεια σε μπαρ, μουσικές σκηνές, μεγάλα ή μικρά φεστιβάλ στην Αθήνα ή στην υπόλοιπη και στα νησιά έχοντας γίνει μία από τις πιο hot μπάντες στην ελληνική εναλλακτική σκηνή. Οι Los tre βρίσκονται τώρα σε μια πολύ δημιουργική περίοδο αφου κυκλοφορεί το πέμπτο άλμπουμ τους και ετοιμάζεται να ηχογραφήσει το έκτο.

Άγγελος Αγγελίδης – Κιθάρα
Βασίλης Παπασταμόπουλος – Μπάσο
Λέανδρος Φράτνικ – Τυμπάνα
Άγγελος Πολυχρόνου – Κρουστά

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Δευτέρα  26/2

20:00 Ανοιχτή Συνέλευση του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός με θέμα την υπεράσπισή του.

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα

Το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός είναι καλλιτεχνική, κοινωνική και πολιτική κατάληψη και προσπαθεί να λειτουργεί οριζόντια. Κάθε Κυριακή (Δευτέρα από 3/4/2023) γίνεται η Ανοιχτή του Συνέλευση όπου συζητιούνται θέματα αυτοργάνωσης και αυτοδιαχείρησης του χώρου, προγραμματισμού, θεματικών, γίνονται ενημερώσεις και λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις. Είμαστε αντίθετες/οι σε κάθε μορφή ιεραρχίας, διακρίσεων και κάθετων συντονισμών με αναθέσεις. Με αυτοδιάθεση και αυτοδέσμευση όλων των παρόντων στην Ανοιχτή Συνέλευση για ενεργή συμμετοχή στη λειτουργία του, με αμοιβαίο σεβασμό και νιάξιμο, αυτό είναι δυνατό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.