Loading Events
  • This event has passed.
24 Apr 2024

Φόβος, το νέο πάθος στον Άλιμο

Το Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Αλίμου πραγματοποιεί βιωματικό σεμινάριο προσωπικής ανάπτυξης για ενηλίκους με θέμα Φόβος, το νέο πάθος.

24 April 2024

Φόβος, το νέο πάθος στον Άλιμο

Το Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Αλίμου πραγματοποιεί βιωματικό σεμινάριο προσωπικής ανάπτυξης για ενηλίκους με θέμα: «Φόβος, το νέο πάθος!»

Φόβος για την αλλαγή, για το μέλλον, την υγεία μου αλλά και των ανθρώπων που νοιάζομαι και αγαπώ.

Μηχανισμός επιβίωσης, αμυντικός μηχανισμός, ένα προϊόν χειραγώγησης ή κοινωνικής κατασκευής;

Από πού προέρχεται, τι σημαίνει για τη ζωή μου και πώς μπορώ να το διαχειριστώ;

Σας προσκαλούμε σε ένα βιωματικό ταξίδι, για να συζητήσουμε, να μοιραστούμε, να εκφραστούμε σχετικά με ένα συναίσθημα που μας προφυλάσσει, αλλά και μπορεί να μας εγκλωβίσει.

Το σεμινάριο δεν είναι θεραπευτική ομάδαΑφορά 4 συναντήσεις ευαισθητοποίησης, προκειμένου να κατανοήσουμε τον τρόπο που ο φόβος επηρεάζει την καθημερινότητά μας, τη ζωή μας αλλά και τη ζωή των άλλων.

Στον κύκλο αυτόν των τεσσάρων (4) δίωρων συναντήσεων δίνονται και θεωρητικές πληροφορίες από τον συντονιστή,  ενώ κάθε μέλος, εφόσον επιθυμεί, μπορεί να μιλήσει για τις εμπειρίες του, τις σκέψεις, να εκφράσει τα συναισθήματά του και αντίστοιχα  να ακούσει και να μοιραστεί τις απόψεις του άλλου.

Ο βιωματικός τρόπος μας βοηθάει να κατανοήσουμε καλύτερα έννοιες, αλλά και να εφαρμόσουμε στην καθημερινότητά μας αυτά που επεξεργαστήκαμε στην ομάδα.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Αλίμου, Αριστοτέλους 25, στον 2ο όροφο, κάθε Τετάρτη και ώρα 10:00 – 12:00 το πρωί τις κάτωθι ημερομηνίες:

24/4/2024

1/5/2024

15/5/2024

22/5/2024

Συντονιστής του Σεμιναρίου είναι ο κος Νίκος Οικονομόπουλος, Ψυχολόγος-Σύμβουλος Τοξικοεξάρτησης.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 15 άτομα.

Για συμμετοχές και οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνείτε με το Κέντρο Πρόληψης Δήμου Αλίμου στο τηλέφωνο: 2109850339. Ώρες επικοινωνίας: 09:00 π.μ. – 14:00 ή στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο:  keprageaalimos@gmail.com