Loading Events
  • This event has passed.
24 Sep 2022

Φθινοπωρινή Ισημερία στην Ακαδημίας Πλάτωνος

Ελάτε να αποχαιρετίσουμε σιγά σιγά το φως και να μπούμε σε πιο ήσυχα μονοπάτια.

24 September 2022

Σάββατο 24/09, το Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος σας προσκαλεί σε μία ολοήμερη γιορτή για την Φθινοπωρινή Ισημερία. Γύρισε πάλι η ρόδα η μεγάλη και ήρθε η ώρα να συναντηθούμε ξανά τώρα.

Ναι! Ήρθε το φθινόπωρο! Υπάρχει πιο ωραία εποχή;

Επιτέλους βρέχει, τα τρυγόνια και τα αηδόνια φεύγουν για την Αφρική, οι πάπιες και οι χήνες έρχονται από το βορρά. Βγαίνουν μανιτάρια, τρώμε κάστανα, μήλα, κολοκύθες, και η φύση παίρνει αυτό το μοναδικό χρυσοκόκκινο χρώμα.

Ελάτε να αποχαιρετίσουμε σιγά σιγά το φως και να μπούμε σε πιο ήσυχα μονοπάτια. Σας προσκαλούμε, πριν αποτραβηχτείτε μέσα στη φωλιά σας, να βρεθούμε μαζί στην Ακαδημία Πλάτωνος για να γιορτάσουμε τον τρύγο και τη ζωή, να γιορτάσουμε ο ένας τον άλλον, η μία την άλλη, μαζί με τραγούδια, χορούς, ισορροπίες και γλυκά σταφύλια.

Σημείωση: Η ισημερία συμβαίνει δύο φορές τον χρόνο, όταν ο άξονας της γης ευθυγραμμίζεται παράλληλα και σε ορθή γωνία με τον άξονα του ηλίου. Στη συγκεκριμένη στιγμή ο Ήλιος βρίσκεται σε ευθεία με το κατακόρυφο ισημερινό της γης, με αποτέλεσμα η νύχτα και η ημέρα να έχουν ίση διάρκεια σε οποιοδήποτε σημείο της γήινης επιφάνειας. Είναι η μόνη ημέρα του χρόνου όπου ο ήλιος δύει ακριβώς στη δύση. Ελάτε να το δείτε ή τσεκάρετε μόνοι σας με μια πυξίδα.

Που; στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος (Μοναστηρίου 140) και στον Αρχαιολογικό χώρο απέναντι από το καφενείο.

12:00 Φθινοπωρινή Yoga Ισημερίας με την Αθηνά Μπαζιωτοπούλου Γιόγκα..Με νέες ρίζες! Ελάτε με το στρωματάκι σας και τις καλοκαιρινές σας εμπειρίες σε έναν κύκλο γιορτής.

12.00 -18.00 Face painting για μεγάλους και μικρούς με την Μάγια με ελεύθερη οικονομική συνεισφορά. Καλωσορίζουμε τo φθινόπωρο ζωγραφίζοντας στα πρόσωπα ή στα χέρια μας! Το face painting θα γίνει από επαγγελματία, αποκλειστικά με φιλικά προς το δέρμα και υπο αλλεργικά χρώματα. Τα χρώματα φεύγουν με απλό πλύσιμο με σαπούνι.

13:00 – 16:00 Τα Τρυγοπατήματα Θα γεμίσουμε το βαρελάκι μας για να φτιάξουμε γλυκόπιοτο κρασί και μουσταλευριά

14:00 – 16:00 Φτιάχνουμε φθινοπωρινά στεφάνια για τα κεφάλια μας

14:00 – 17:00 o Χρήστος, ο αγαπημένος κουρέας της Ακαδημίας θα μας ανανεώσει στο Καφενείο. Υποδεχόμαστε τη νέα εποχή… φρέσκοι (όσοι είναι για κούρεμα ελάτε νωρίς προς αποφυγή απογοήτευσης, με πλυμένο μαλλί και πετσέτα). Ψαλίδα τέλος! Κούρεμα με κουτί ελεύθερης οικονομικής συνεισφοράς

15:00 – 16:00 τα βότανα του φθινοπώρου με την Κωνσταντίνα Λίτσα Ένα εργαστήριο εξερεύνησης του χαρακτήρα των φυτών του φθινοπώρου και πως βοηθούν την υγεία μας, σε σωματικό, συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδο. Μια ευκαιρία να τα γνωρίσουμε σαν φίλους μέσα από μύθους, θρύλους και δοξασίες, με την καθοδήγηση της Βοτανοθεραπεύτριας Κωνσταντίνας Λίτσα.

16:00 – 17:30 Φτιάχνουμε σπόρο-σβώλους με τα χέρια και τα πόδια μας με τους Support Earth Παίρνουμε τους σπόρους και τα κουκούτσια που έχουμε συλλέξει τα ανακατεύουμε με χώμα, νερό, ζεόλιθο και πλάθουμε σβώλους. Τα πόδια και τα χέρια μας συμμετέχουν στο χορό της δημιουργίας και έρχονται σε επαφή με υλικά της φύσης. Αφού ετοιμάσουμε τους σβώλους και στεγνώσουν θα δώσουμε ραντεβού στο βουνό για να τους σπείρουμε!

17:00 – 18:00 φθινοπωρινά παραμύθια με την Ελεάνα Χατζάκη Παραμύθια πρωτοβρόχινης χαράς! Στην φθινοπωρινή ισημερία ανταμώνουμε ξανά με πρωτοβρόχινα παραμύθια για να ξεδιψάσουμε ως της καρδιάς τα φύλλα!

19:30 H τελετή της Φθινοπωρινής Ισημερίας με την Βαλέρια Κουδουμογιαννάκη Καλώς να ανταμώσουμε στην τελετή της Φθινοπωρινής Ισημερίας και φέτος! Και ήρθε ήρθε η στιγμή που ο Ήλιος σιγά σιγά πάει να κοιμηθεί. Το Φως δίνει απαλά τη σκυτάλη στη Νύχτα τη μεγάλη.

Έτσι κι εσύ έλα με το χαμόγελο σου! Έκανες χώρο για το Φως, στη καρδιά και το μέτωπό σου. Τώρα είναι η ώρα για Ισορροπία, Γαλήνη και Ηρεμία. Σε αυτό θα αφιερώσουμε την τελετή μας μες στην Ψυχή μας την Αρμονία! Στη Φωτιά θα δώσουμε ότι εμποδίζει την ισορροπία και θα πάρουμε ζεστασιά και δύναμη! Όλα τα στοιχεία της Φύσης θα είναι εκεί, σε μια στιγμή ιερή και μαγική! Αν θέλεις φέρε μαζί σου στάχυα, λεβάντα, φασκόμηλο, δεντρολίβανο, βασιλικό, ρίγανη, θυμάρι ή και άνθη της εποχής.

21:00 Λευτέρης Γρηγορίου Live ( Ngoni, Djembe, Askomadoura) Ο Λευτέρης Γρηγορίου μαζί με μία παρέα από Μαθητές, Φίλους και Guests έκπληξη θα παίξει κομμάτια από “Τα Κρουστά της Τάκη” τις ‘Αφρομαντινάδες” τα “Global Daoulia” και τη Στιγμή! Live με ελεύθερη οικονομική συνεισφορά

Όλη την ημέρα θα βγαίνουν φθινοπωρινά πιάτα ντεγκουστασιόν που θα ζαλίζουν και τις πιο ακλόνητες μύτες, θα σερβίρονται και θα καταναλώνονται στον εξωτερικό χώρο του καφενείου. Κάποια εργαστήρια θα λειτουργούν με κουτί ελεύθερης οικονομικής συνεισφοράς.

Οδηγίες για μία απολαυστική ισημερία: ελάτε νωρίς, φέρτε το στρωσίδι και το παγούρι σας για νερό.

Φθινοπωρινή Ισημερία στην Ακαδημίας Πλάτωνος

Συνεργατικό Καφενείο στην Ακαδημία Πλάτωνος

Μοναστηρίου 140 & Τηλεφάνους
Αθήνα, Αττική 10442 Greece

Phone 2112217260

Export the Map
September 24 @ 12:00 - 23:00

Organizer