Loading Events
  • This event has passed.
06 Oct 2017

Νυχτερινή Βόλτα με πανσέληνο στην Πάρνηθα

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου
Ανατολή: 7:24
Δύση: 19:03

06 October 2017

Στην πορεία μας θα ζήσουμε δυο μοναδικά φαινόμενα.

Την Πανσέληνο του Οκτωβρίου όπου η Σελήνη θα βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά της Γης από τον Ήλιο και θα φωτίζεται πλήρως. Αυτή η πανσέληνος είναι γνωστή και ως Full Hunters Moon (επειδή αυτή την εποχή πέφτουν τα φύλλα και ευνοείται το κυνήγι) αλλά και ως Travel Moon, ως Blood Moon και ως Harvest Moon. Αλλά και την βροχή Διαττόντων Δρακονίδες (Draconids). Οι Δρακονίδες αποτελούν μια μικρή βροχή διαττόντων, με συνήθως περίπου 10 μετέωρα ανά ώρα στο αποκορύφωμά της. Παράγεται από κόκκους σκόνης που άφησε πίσω του ο κομήτης 21P Giacobini-Zinner, ο οποίος ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1900. Αποτελεί μια ασυνήθιστη βροχή καθώς η καλύτερη προβολή είναι νωρίς το βράδυ αντί για νωρίς το πρωί όπως στις περισσότερες άλλες βροχές. Την βροχή αυτή την απολαμβάνουμε σε ετήσια βάση από 6 έως 10 Οκτωβρίου. Καλύτερη προβολή θα επιτύχεται από μια θέση χωρίς φωτορύπανση (που καλύτερα από την Πάρνηθα λοιπόν) πρός τα μεσάνυχτα. Οι μετεωρίτες θα ακτινοβολούν από τον αστερισμό του Δράκοντα, αλλά μπορεί και να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε σημείο στον ουρανό.

Λεπτομέρειες

Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου πεζοπορούμε υπό το φως του φεγγαριού!
Ετοιμαστείτε για μια απίθανη εμπειρία!! Συντροφιά, λοιπόν, με το μαγευτικό φως του φεγγαριού, ξεκινάμε για μια απογευματο – βραδινή βόλτα στα υπέροχο τοπίο της Πάρνηθας!
Φοράμε παπούτσια κατάλληλα για το βουνό (Αθλητικα), σακίδια, νερό για την διαδρομή, ΦΑΚΟΥΣ ανά χείρας (Οχι του κινητου!!!) ή ανά κεφαλήν και είμαστε έτοιμοι! 

Θα κινηθούμε μέσα από μονοπάτια που μπορούν να συμμετάσχουν αρχάριοι και παιδιά (12 ετών και άνω) με τους γονείς τους.
Η διαδρομή θα είναι κυκλική με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το τελεφερίκ.
Ξεκινώντας πριν τη δύση του ηλίου και επιστρέφοντας βράδυ, η διαδρομή θα είναι ήπια, με μικρές υψομετρικές διαφορές.
Πάρτε, λοιπόν, την παρέα σας ή ακόμα και μόνοι σας και θα γίνουμε όλοι μια μεγάλη παρέα.
Ελάτε να αφουγκραστούμε τους ήχους του δάσους τη νύχτα με οδηγό το φεγγάρι!

Ώρα εκκίνησης: 18:00

Ξεκινάμε από το parking του τελεφερίκ (ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ), παίρνουμε τα βαγόνια του και ανεβαίνουμε στο Mont Parnes απ’ όπου θα ξεκινήσουμε την πορεία μας. Ακολουθούμε το μονοπάτι που θα μας οδηγήσει μέσα στο ελατόδασος της Πάρνηθας με κατάληξη το καταφύγιο Φλαμπούρι του ΕΟΣ Αχαρνών. Εκεί θα σταματήσουμε για να θαυμάσουμε το φεγγάρι, αλλά και την Αθήνα από τα 1158μ.
Ώρες πεζοπορίας: περίπου 2.00 ώρες μέχρι το καταφύγιο.

Μετά από μια στάση περίπου μιας ώρας για ποτό, γλυκό ή φαγητό, θα ξεκινήσουμε για την επιστροφή μας στο Mont Parnes, όπου θα φτάσουμε από διαφορετική, πιο ήπια διαδρομή σε περίπου 2.00 ώρες.

Βαθμός Δυσκολίας: A 
(Δηλαδή, εύκολη πεζοπορική διαδρομή, διάρκειας μέχρι 5 ωρών και μέχρι 300μ υψομετρική διαφορά. Μπορούν να συμμετάσχουν και αρχάριοι.)

Άνετα παπούτσια για περπάτημα στο βουνό, σακίδια πλάτης, αντιανεμικό, φαρμακείο και ΦΑΚΟ!!!
Να υπολογίζετε ότι στην Πάρνηθα η θερμοκρασία είναι 5-6 βαθμούς πιο χαμηλή από την πόλη!
Παρακαλούμε φροντίστε για την έγκαιρη προσέλευσή σας, ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Εγγραφή

Περισσότερες λεπτομέρειες και δηλωσεις συμμετοχης στα γραφεία του ΕΟΣ Αχαρνών, Φιλαδελφείας 126 Αχαρνές και στο τηλέφωνο 2102404100 – 2102461528. Ωρες: 09:00-14:00 & 18:30-21:30

Επίσης, στο email: eosa@otenet.gr μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στέλνοντας στο σύλλογο τα παρακάτω στοιχεία:
Ονοματεπώνυμο:
Τηλέφωνο επικοινωνίας:
Τίτλος και ημερομηνία ανάβασης:

Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ τηλεφωνικά ή με mail στον ΕΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ!!! και ειναι ΔΩΡΕΑΝ!

Αρχηγός: Γιώργος Παπάζογλου

Τελεφερίκ Πάρνηθας

Τελεφερίκ Παρνηθας
Αχαρνές, Αττική 13672 Greece

Export the Map
October 6, 2017 @ 18:00 - 23:00

Organizer


Tags