Loading Events
  • This event has passed.
07 Jun 2018

Ο κατά φαντασίαν ασθενής

Η Θεατρική Ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου παρουσιάζει το έργο του Μολιέρου “Ο κατά φαντασίαν ασθενής”. Πρόκειται για μια κωμωδία σε τρεις πράξεις. Ο Μολιέρος γράφει για μια ιστορία αγάπης μέσα από την οποία εκθέτει την ιατρική της τότε εποχής με σκοπό να την κατακεραυνώσει μέσα από τους χαρακτήρες του έργου.

07 June 2018

Ο κατά φαντασίαν ασθενής από τη ΘΟΕΜΠ

Η Θεατρική Ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου παρουσιάζει το έργο του Μολιέρου “Ο κατά φαντασίαν ασθενής”.

Πρόκειται για μια κωμωδία σε τρεις πράξεις. Ο Μολιέρος γράφει για μια ιστορία αγάπης μέσα από την οποία εκθέτει την ιατρική της τότε εποχής με σκοπό να την κατακεραυνώσει μέσα από τους χαρακτήρες του έργου. Ο κεντρικός ήρωας (αντιήρωας θα έλεγε κανείς) είναι ο Αργκάν , ένας ευκατάστατος, υποχόνδριος και φιλάργυρος ηλικιωμένος , ο οποίος πιστεύει ότι είναι υπερβολικά άρρωστος. Παρατραβάει τόσο μακριά τούτη την εμμονή που ταπεινώνεται, εξευτελίζεται, χάνει το σεβασμό των συγγενών του και πέφτει θύμα των ανθρώπων που τον εκμεταλλεύονται. Μα προπάντων καταντάει να γίνει ένοχος απέναντι σε εκείνους που έχει κάτω από την επίβλεψη του και την προστασία του.

Το έργο αυτό παίχτηκε για πρώτη φορά στις 10 Φεβρουαρίου 1673 και άλλες τρεις φορές μέσα στις επόμενες οκτώ μέρες με μεγάλη επιτυχία. Όμως στις 17 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια της παράστασης ο Μολιέρος, όπου έπαιζε ο ίδιος τον Αργκάν, έπαθε κρίση σπασμού πάνω στη σκηνή εξαιτίας της στηθικής αρρώστιας που τον βασάνιζε και πέθανε ύστερα από λίγες ώρες. Ειπώθηκε πως ταίριαζε σαν να ήταν μια φάρσα μολιερική να πεθαίνει, ενώ έπαιζε ο ίδιος όντας άρρωστος τον ρόλο ενός ”αρρώστου”.

Παραστάσεις

Κυριακή 3 Ιουνίου στις 19:00
Δευτέρα 4 Ιουνίου στις 21:00
Τρίτη 5 Ιουνίου στις 21:00
Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 21:00
Πέμπτη 7 Ιουνίου στις 21:00

Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ ( Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή)
Είσοδος ελεύθερη
Τηλέφωνο κράτησεων: 6971500289, 6946889074
——————————————————————————————-

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Τρίτου Γκαμπριέλα

Παίζουν: Βακρινού Κατερίνα, Βασιλάκη Βασιλική, Βρανά Νίκος, Δρίβα Σπυρέτα, Καλογεράκη Αναστασία, Καραϊσκάκης Λέανδρος, Μαυραγάνη Μαρία, Μπούφης Σοφιανός, Νικηφοράκης Βασίλης, Νικολάου Νίκος, Ντόβα Έλλη, Πελέκη Εύα, Ρέτζιος Άγγελος, Σελάμι Ασημίνα, Τσίωτας Γιάννης, Τσιρώνης Γιώργος, Φερεντίνου Σοφία, Χατζηθεοδώρου Ευθύμης

Στιχουργία –Χορογραφίες- Σκηνικά – Κοστούμια – Μακιγιάζ :Η ομάδα

Σχεδιασμός αφίσας: Τρίτου Γκαμπριέλα

 

Ο κατά φαντασίαν ασθενής

 

Ευχαριστούμε όλη την θεατρική ομάδα του ΕΜΠ για τη στήριξη της και ιδιαίτερα την Δρίβα Ζωή για την πολύτιμη βοήθεια στην δημιουργία των κουστουμιών και τον Αργυρίου-Ευαγγελούδη Κωνσταντίνο για την γραφιστική επιμέλεια της αφίσας. Επίσης ευχαριστούμε πολύ τις θεατρικές ομάδες της Ιατρικής Αθηνών (ΘΟΣΦΙΑ) και του Παντείου Πανεπιστημίου ( «Προσοχή…Έργα!») για την παραχώρηση σκηνικών αντικειμένων.
——————————————————————————————-
Η θεατρική ομάδα του ΕΜΠ, είναι μια αυτοδιαχειριζόμενη ερασιτεχνική ομάδα, ανοιχτή σε όλους με ανοιχτά σεμινάρια, παραστάσεις και δρώμενα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Σύντομα η ομάδα παρουσιάζει και άλλα δύο έργα:
Βάτραχοι του Αριστοφάνη
Πλατόνωφ του Άντον Τσέχωφ
——————————————————————————————-
Στηρίζουμε και ευχαριστούμε το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός που στεγάζει την παράστασή μας, για το σύνολο της δουλειάς και προσφοράς που καλλιεργεί ως ελεύθερος πολιτιστικός χώρος.