Loading Events
  • This event has passed.
24 Sep 2017

Πεζοπορία στις Σπηλιές του Υμηττού

Την Κυριακή 24/9/ 2017 σας προτείνουμε να μας ακολουθήσετε σε μία πεζοπορία στο βουνό του Υμηττού ξεκινώντας από την Αγία Παρασκευή Δυο λόγια για τον Υμηττό: Ο Υμηττός βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του λεκανοπεδίου της Αθήνας και εκτείνεται από την Αγία Παρασκευή και τα Γλυκά Νερά, στο βόρειο τμήμα του, έως τη Βούλα και τη Βάρη, στα νότια προάστια. Διαθέτει μεγάλες εκτάσεις πρασίνου, ενώ η υψηλότερη κορυφή του φτάνει τα 1026 μέτρα (κορυφή Εύζωνα). Το βουνό είναι άμεσα συνδεδεμένο με…

24 September 2017

Την Κυριακή 24/9/ 2017 σας προτείνουμε να μας ακολουθήσετε σε μία πεζοπορία στο βουνό του Υμηττού ξεκινώντας από την Αγία Παρασκευή

Δυο λόγια για τον Υμηττό:

Ο Υμηττός βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του λεκανοπεδίου της Αθήνας και εκτείνεται από την Αγία Παρασκευή και τα Γλυκά Νερά, στο βόρειο τμήμα του, έως τη Βούλα και τη Βάρη, στα νότια προάστια. Διαθέτει μεγάλες εκτάσεις πρασίνου, ενώ η υψηλότερη κορυφή του φτάνει τα 1026 μέτρα (κορυφή Εύζωνα). Το βουνό είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ιστορία της αρχαίας Αθήνας και σύμφωνα με τα ευρήματα και ιστορικές πηγές, στην περιοχή του όρους είχαν ιδρυθεί κατά την αρχαιότητα ιερά. Στη δυτική πλευρά του υπήρχαν λατομεία εξόρυξης μαρμάρου, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή μνημείων κατά τους ελληνιστικούς και ρωμαϊκούς χρόνους. Παρ’ όλες τις καταπατήσεις των εδαφών του, την άναρχη δόμηση στις πλαγιές του και καταστροφικές πυρκαγιές, ο Υμηττός διαθέτει –ακόμη– πλούσια βλάστηση και διακρίνεται για τη μεγάλη ποικιλία χλωρίδας και πανίδας που τον καθιστούν ως έναν σημαντικό βιότοπο της Αττικής.

Το πρόγραμμα μας:

1)Η συνάντηση μας θα γίνει το πρωί 09:00 τη Κυριακή 24/9/2017 με σημείο εκκινήσεις έξω από το Πολυχώρο D-ΕuZin επί της οδού Δερβενακίων 121 Αγία Παρασκευή – Αττική
(80 μέτρα από το Μετρό Δούκισσας Πλακεντίας από την έξοδο της οδού Γαρυττού) .
Σε αυτό το σημείο : https://goo.gl/maps/j6FGHDAVtPu
Ξεκινάμε από το σημείο συνάντησης και κατευθυνόμαστε προς το βουνό.
2)Η δεύτερη συνάντηση μας (όσοι δεν θέλουν να περπατήσουν από το σημείο εκκίνησης ,έρχονται με το αυτοκίνητο τους ) θα γίνει περίπου ώρα 10:00 , στην Αγία Παρασκευή, με σημείο συνάντησης στην Ιερά Μόνη Αγίου Ιωάννη του Κυνηγού
Στο ακόλουθο σημείο συνάντησης: https://goo.gl/maps/BNm9TnrMztD2

Το οδοιπορικό μας…

Επίσκεψη:
– Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Κυνηγού
– Χαλάσματα από Κτίρια και τρύπες εισόδων από παλιά Λατομεία
– Σπηλιά Νυχτερίδας
– Σπηλιά Λιονταριού
– Κορυφή Κορακοβούνι 728m

INFO

Ώρες Διάρκειας Πεζοπορική μας βόλτας – κυκλική βόλτα: 3 + / –
Ώρα επιστροφής στο σημείο εκκινήσεις περίπου 13.00 + / – Η βόλτα μας θα διεξαχθεί σε κανονικούς ρυθμούς και θα προσαρμοστεί σύμφωνα με το ρυθμό του οδηγού.
-Η πεζοπορία μας θα είναι ανάμικτου εδάφους (δρόμου-χώματος) γιατί θα ξεκινήσουμε από το D-EuZin αλλά θα περπατήσουμε από σύντομα σοκάκια για να ανεβαίνουμε το βουνό.
– Στο τέλος σχεδόν της διαδρομής, σε ξέφωτο του βουνού η Personal Trainer Μαρία – η Γυμνάστρια της Ομάδα μας, θα μας κάνει 20 λεπτά γυμναστική (Σουηδική) για να απολαύσουμε τόνωση-χαλάρωση του οργανισμού μετά το περπάτημα.

Απαραίτητος Εξοπλισμός:

– Ορειβατικό Μποτάκι ή Αθλητικά παπούτσια για χώμα
– Ένα σάκο πλάτης για νερό (μπουκάλι 1 ½ λίτρου τουλάχιστον) και κολατσιό
– Καπελάκι – Γυαλιά Ηλίου – Αντηλιακό
– Ένα φακό χεριού είτε κεφαλής
– Φωτογραφική μηχανή

* Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκίνησαν, μας δηλώνεται τα ονόματα σας – Απαραίτητος
* Η Συμμέτοχη είναι ΔΩΡΕΑΝ – Έλατε να γνωριστούμε και να περπατήσουμε παρέα.

Πληροφορίες /Κρατήσεις: 211-4051450, 6973-464838
Εmail :d-euzin@hotmail.com
– Τέλος ολοκληρώνοντας την διαδρομή μας συγκεντρωνόμαστε όλοι στο χώρος μας D-EuZin για να γνωριστούμε να ανταλλάσουμε απόψεις και εμπειρίες, αλλά για να σας παρουσιάσουμε τις δραστηριότητες μας.

* – ΠΡΟΣΟΧΗ – *

– Ακολουθούμε τις οδηγίες του οδηγού – διοργανωτή για την ομαλή ολοκλήρωση της βόλτα μας.
– Κάθε συμμετέχον στην εκδήλωση μας, έχει την αποκλειστική του ατομική ευθύνη.
– Δεν ανεχόμαστε στην βόλτα μας περίεργες – γκρίνια και κακή διάθεση, αλλά απολαμβάνουμε την φύση – το βουνό και κάνουμε υγιείς φιλίες.
Συνοψίζοντας:
– Μπορείτε να έρθετε μαζί με φίλους με συγγενείς και οποίον άλλον θέλετε ή ακόμη και μόνοι σας, με την παρέα μας… απλά – προτείνοντας την Ομάδα μας στην Πεζοπορική μας βόλτα !!!

Φιλικά C-U there… Η ομάδα των D-EuZin Actions