Loading Events
  • This event has passed.
26 Jul 2023

9ο Our Festival στο Χαλάνδρι

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης, έρχεται και πάλι να μας καλέσει με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

26 July 2023

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς«Νύχτες Αλληλεγγύης»

Το Our Festival ανανεώνει το ραντεβού του για 9η συνεχόμενη χρονιά και σας προσκαλεί σε μία εξαήμερη γιορτή Πολιτισμού και Αλληλεγγύης. Από την Τρίτη, 25 έως και την Κυριακή, 30 Ιουλίου, οι δράσεις του Φεστιβάλ μοιράζονται στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς και στο Κέντρο Νεότητας Δήμου Χαλανδρίου σε ένα πρόγραμμα γεμάτο θέατρο, μουσική, χορό, performances, παιδικές παραστάσεις, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους. Με ελεύθερη είσοδο και με πρόσβαση για ΑμεΑ, ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους, το 9ο Our Festival συστήνεται εκ νέου στο κοινό του. Μετά από 8 διοργανώσεις, με τη συμμετοχή 162 δράσεων και 796 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, η διευρυμένη κοινότητα του φεστιβάλ, σας παρουσιάζεται με χαρά, μέσα από ένα πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο για το κοινό του Our Festival.

Με την πολύτιμη υποστήριξη του Δήμου Χαλανδρίου, το Our Festival φιλοξενείται μέχρι
σήμερα στο κατάφυτο, ανοιχτό Θέατρο της Ρεματιάς και στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου.

9ο Our Festival

 

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023
​17:30 – Πρόσεχε τα λόγια σου (Μέρος Α’) Διάρκεια: 180′
Life After Death Theatre Company
​Σεμινάριο θεατρικού αυτοσχεδιασμού και δημιουργικής γραφής — Κέντρο Νεότητας Δήμου Χαλανδρίου

Ένα σεμινάριο που απευθύνεται σε ενήλικες ανεξαρτήτως εμπειρίας που θέλουν να περάσουν στην αστεία πλευρά της πραγματικότητας και να αυτοσαρκαστούν γελώντας και κάνοντας τους άλλους να γελάσουν: κάθε γεγονός έχει πολλαπλές ερμηνείες και επιδράσεις ανάλογα με τον τρόπο
που θα γίνει αντιληπτό και ανάλογα με τη διάθεση του ατόμου απέναντί του. Όπως και κάθε φράση ή ακόμα και λέξη. Η ίδια φράση μπορεί να ειπωθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, προκαλώντας και διεγείροντας αντίστοιχα πολλά, διαφορετικά συναισθήματα. Η επιρροή του συνομιλητή μας είναι καθοριστική στο πως θα επιλέξουμε να εκφέρουμε τον λόγο, δημιουργώντας διαφορετικές αντιδράσεις και κατευθύνσεις.

Στο σεμινάριο «Πρόσεχε τα Λόγια σου», η δική σου φράση -φανταστική ή μη- με την καθοδήγηση της Βίκυς Αδάμου και Χριστίνας Σαμπανίκου θα μεταμορφωθεί και θα εξελιχθεί σε μια μικρή ιστορία που θα εκφράζει αυτό που θα ήθελες να έχει συμβεί ή αυτό που θα μπορούσε να έχει συμβεί σε ένα παράλληλο σύμπαν που κανείς δεν έχει επισκεφθεί αλλά όλοι εύχονται να υπάρχει ή στην δημιουργία του εντελώς δικού σου προσωπικού σύμπαντος. Κοινή συνισταμένη της κάθε μικρής ιστορίας είναι η αποδόμηση και η κωμική διάθεση με εργαλεία το μαύρο χιούμορ, τον σαρκασμό και την μοναδικότητα του ατόμου που την εκφέρει.

Καθοδήγηση: Βίκυ Αδάμου, Χριστίνα Σαμπανίκου

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: ladtheatrecompany@gmail.com
Πληροφορίες: 6976228271 καθημερινές 18:00-20:00 από 1 Ιουλίου

21:00 – Lullaby for Two – Διάρκεια: 60′
Στέφανος Μπαρμπαλιάς – Συναυλία Folk-Instrumental
Συναυλία – Jazz — Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς (σκηνή Β)

Με αφορμή την κυκλοφορία της δεύτερης προσωπικής του δουλειάς με τίτλο “Lullaby for two”, ο Στέφανος Μπαρμπαλιάς μας υπόσχεται ένα ατμοσφαιρικό ταξίδι κάτω από τον ουρανό της ρεματιάς, γεμάτο τραγούδια και μουσικές συναντήσεις με έντονες επιρροές από το χώρο της αγγλόφωνης φολκ και την παράδοση των singers/songwriters, καθώς και συνθετών όπως ο F. Chopin και ο Eric Satie.

Πιάνο, κιθάρα, φωνή: Στέφανος Μπαρμπαλιάς
Τσέλο: Σταύρος Παργινός
Ηλ. κιθάρα, Φωνή: Παναγιώτης Γκίκας

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ​

22:00 – Creata ​- Διάρκεια: 60′
Φάνης Σακελλαρίου
Visual Performance — Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς (σκηνή A)

Ύστερα από την πρεμιέρα στην Prague Quadrennial τον Ιούνιο του 2023 στο DISK Theatre του DAMU (Εθνική Ακαδημία Παραστατικών Τεχνών Τσεχίας), το Creata παρουσιάζεται στο Our Festival: στην αρχή, δύο Άγια Τέρατα – οι τελευταίοι κάποιου προαιώνιου είδους – θυσιάζουν το σώμα τους ώστε να γεννήσουν τον άνθρωπο, από κρέας και από φως.

Αντλώντας υλικό από κοσμογονικούς μύθους παγανιστικών θρησκειών και του χριστιανισμού, το CREATA είναι ένα έργο που βρίσκεται μεταξύ εικαστικής performance, installation και live noise show. Κοινό στοιχείο όλων αυτών των λατρειών υπήρξε η πεποίθηση πως ο κόσμος και ο άνθρωπος δημιουργήθηκαν μέσα από μία μεγάλη Βία: Στην αρχή, κάποιος θεός, γίγαντας, ήρωας ή τέρας σφαγιάστηκε, διαμελίστηκε και από το σώμα του πλάστηκαν τα πάντα. Η performance εξερευνά ακριβώς αυτή την αρχέγονη Βία, μέσω μίας δραματουργίας που χρησιμοποιεί τελετουργικά στοιχεία, συνδυάζοντάς τα με ηλεκτρονικές ψαλμωδίες και μία άγρια εικαστική ταυτότητα.

Συντελεστές:
Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Κείμενο – Sound Design: Φάνης Σακελλαρίου
Σκηνικός Χώρος: Όλγα Ντέντα
Σχεδιασμός Κοστουμιών: Κωνσταντίνος Χαλδαίος
Σχεδιασμός Κίνησης: Μάρω Πέτλη
Συνεργασία στη Δραματουργία: Δάφνη Πατσουράκου
Οργάνωση Παραγωγής – Κατασκευές: Λυδία Λαμπροπούλου
Performers: Δάφνη Πατσουράκου, Μάρω Πέτλη
Φωτογραφίες: Γιάννης Παπουτσής

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ​