Loading Events
  • This event has passed.
01 Sep 2017

Θρύλοι & Ιστορίες της Κίνας στο ΚΠΙΣΝ

Μύθοι, θρύλοι και ιστορίες της Κίνας ζωντανεύουν στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μέσα από το είδος της παραδοσιακής μορφής Όπερας Κουν η οποία, συνδυάζει στοιχεία θεάτρου, όπερας, χορού, ποίησης και μουσικής με φαντασμαγορικά κουστούμια δημιουργώντας ένα ξεχωριστό αισθητικό αποτέλεσμα.

01 September 2017

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζει τον Θίασο της Όπερας Κουν της Σαγκάης πρώτη φορά στην Ελλάδα για δυο μοναδικές παραστάσεις. Μύθοι, θρύλοι και ιστορίες της Κίνας ζωντανεύουν στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μέσα από το είδος της παραδοσιακής μορφής Όπερας Κουν η οποία, συνδυάζει στοιχεία θεάτρου, όπερας, χορού, ποίησης και μουσικής με φαντασμαγορικά κουστούμια, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό αισθητικό αποτέλεσμα.

 

Θρύλοι & Ιστορίες της Κίνας
Αποσπάσματα του παραδοσιακού ρεπερτορίου της Όπερας Κουν

Στα Κινέζικα με ελληνικούς υπότιτλους
Είσοδος Ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται μιάμιση ώρα πριν την έναρξη του προγράμματος

1. Το Σταυροδρόμι

Ο κεντρικός ήρωας, ο στρατηγός Jiaο Zan εξορίζεται στο νησί Sha men για τη δολοφονία ενός διεφθαρμένου αξιωματούχου. Ο Yang Yanzhao, της γνωστής οικογενείας Yang, διατάζει τον πολεμιστή Ren Tanghui να ακολουθήσει και να προστατεύσει τον Jiao. Όταν ο τελευταίος αποφασίζει να ξεκουραστεί σε ένα πανδοχείο στο «Σταυροδρόμι», ο ιδιοκτήτης λανθασμένα θεωρεί τον Ren ως απεσταλμένο δολοφόνο του Jiao. Έτσι για να προστατεύσει τον Jiao, οι δυο τους πολεμούν σκληρά τη νύχτα αλλά εμφανίζεται ο Jiao και αποκαθιστά την αλήθεια.
Ηθοποιοί:
Ren Tanghui: Ji Yunfeng
Liu Lihua:Lou Yunxiao

2. Ο ZhongKui παντρεύει την αδερφή του

Μια από τις κλασικές φιγούρες της Κινεζικής μυθολογίας, ο Zhong Kui είναι ένας ακαδημαϊκός με αξιοζήλευτο ταλέντο, ωστόσο η ασχήμια του, εκνευρίζει τον αυτοκράτορα και του στοιχίζει τον τίτλο του. Σε μία έκρηξη αγανάκτησης και θλίψης αποφασίζει να δώσει τέλος στην ζωή του. Λίγο πριν ξεψυχήσει υπόσχεται ότι θα παντρέψει την αδελφή του με το παιδικό του φίλο Du Ping. Υπόσχεση την οποία και κρατά και μετά θάνατον.
Ηθοποιοί:
Zhong Kui: Kan Xin

3. Η μαγική Βεντάλια

Μια ιστορία βγαλμένη από ένα από τα τέσσερα κλασικά μυθιστορήματα φαντασίας της Κίνας, το Ταξίδι στη Δύση όπου κεντρικός ήρωας είναι ο μοναχός Tang που θέλει να διασχίσει το Βουνό της Φωτιάς, μαζί με τους τρεις μαθητευόμενούς, ωστόσο η μεγάλη φωτιά που καίει στο βουνό τους εμποδίζει.

Ένας από αυτούς, ο βασιλιάς πίθηκος Sun Wukong προσπαθεί να δανειστεί μία μαγική βεντάλια από την Πριγκίπισσα Iron Fan, η οποία όμως, όχι μόνο αρνείται να του τη δώσει, αλλά τη χρησιμοποιεί για να τον διώξει μακριά. Ο Sun WuKong κατορθώνει να πάρει ένα μαργαριτάρι με μαγικές δυνάμεις και κατάφερε να αντισταθεί τον άνεμο που δημιουργούσε η Πριγκίπισσα με την βεντάλια. Μεταμορφώνεται σε μικρό έντομο, μπαίνει στο στομάχι της και την αναγκάζει να του παραδώσει τη βεντάλια. Με την βοήθεια αυτής κατάφερνε να καταπολεμήσει τη φωτιά πάνω στο Βουνό της Φωτιάς.
Ηθοποιοί:
Iron Fan Princess:Gu Haohao
Sun Wu Kong:Zhao Lei

4. Όνειρο στον κήπο

Στα πρώτα χρόνια της δυναστείας των Sung, η όμορφη νεαρή κυρία, η Du Liniang, κόρη του Διοικητή της Nanan, λαμβάνει μία αυστηρή ανατροφή και δεν μπορεί να βγει από το δωμάτιό της δίχως την άδεια των γονιών της. Μια μέρα ωστόσο, βγαίνει στα κρυφά στον κήπο μαζί με την υπηρέτριά της. Αντικρύζοντας το μεγαλείο της Άνοιξης στο αποκορύφωμά της, πλημμυρίζει από συναισθήματα και ονειρεύεται ότι έχει ένα κρυφό ραντεβού με έναν νεαρό ακαδημαϊκό κάτω από μία δαμασκηνιά κοντά στο Περίπτερο με τις Παιώνιες.

Ηθοποιοί:
DuLiniang:Luo Chenxue
Liu Mengmei: Li An
Chun Xiang: Ni HongΜουσικοί

Chinese Drum:Gao jun

Di Zi:Yang Ziyin

Sheng:Weng Weiwei

Pipa:Lv Baichao

San Xian、Suona:Chen Yingwu

Erhu:Zhang Jin、Chen Yueting

Ruan:Chen Juanjuan

Grand Luo :Meng Qiaogen

Naobo:Lin Feng

Luo:Zhang Guoqiang

Τεχνικοί συντελεστές

Φωτισμός:Li Jiajun、Li Bingchun

Σκηνογραφία:Zhang Meng、Zhang Jianshen

Ήχος:Zhou Jiawen

Props:Zhang Yuzhi

Κοστούμια:Xu Hongqing、Chen Yu

Περούκες και Καπέλα: Bao Xiao、Yang Zhiwen

Κοστούμια:Fu Fenglong、Fan Yili

Παραγωγή
WU Productions