Φεστιβάλ Πόλης 2023 ανοίγει την αυλαία του στις 5 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 24 Σεπτεμβρίου με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Η μεγάλη γιορτή του φθινοπώρου ξεκινά και πάλι στον Άγιο Δημήτριο με το «Φεστιβάλ Πόλης 2023», το πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων που επιμελείται με ξεχωριστή αγάπη και ενθουσιασμό, κάθε χρόνο, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Φεστιβάλ Πόλης 2023 στον Άγιο Δημήτριο

Φέτος, η ευρεία γκάμα των καλλιτεχνικών δρώμενων καλύπτει κάθε γούστο του κοινού και κινείται από το παιδικό θέατρο και την κωμωδία μέχρι τις λαογραφικές βραδιές, τη jazz, τον αγαπημένο όλων Νίκο Πορτοκάλογλου αλλά και τη μοναδική Πέγκυ Ζήνα. Οι βραδιές του φετινού Φεστιβάλ Πόλης θα μας βρουν σε μέρη γνωστά κι αγαπημένα όπως στο Στρογγυλό, στο Πάρκο Ασυρμάτου, στην πλατεία Αλέξανδρου Παναγούλη αλλά και στο νέο και συγκλονιστικό Πάρκο Οικογένειας της πόλης μας όπου οι μικροί μας φίλοι θα απολαύσουν αγαπημένο Θέατρο Σκιών.

Το «Φεστιβάλ Πόλης 2023» ανοίγει την αυλαία του στις 5 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 24 Σεπτεμβρίου με ελεύθερη είσοδο για όλους. Σας περιμένουμε για να πάρουμε μαζί το μονοπάτι προς το φθινόπωρο.

Φεστιβάλ Πόλης 2023

Σχετικά με το φεστιβάλ

Μοναδικό είναι τούτο το Φεστιβάλ Πόλης. Έστω, πιο μοναδικό και ιδιαίτερο από όλα τα προηγούμενα. Ναι, μας υποδέχεται, όπως πάντα, με μια μεγάλη πολιτιστική αγκαλιά οδηγώντας καρδιές γεμάτες καλοκαίρι μες το φθινόπωρο με τέχνη και με μουσική. Θεσμός πλέον στην πόλη μας, μα φέτος, μια ανάσα πριν τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Μια ανάσα πριν τις εκλογές με τούτη τη Διοικητική Αρχή να επιλέγει για μια ακόμα φορά να δώσει έμφαση στη μουσική, στον πολιτισμό, στο γαλήνεμα της ψυχής, στην παιδεία. Στην Παιδεία; Μα ανήκει στην Παιδεία ένα μουσικό Φεστιβάλ Πόλης; Θα παραθέσω ένα απόσπασμα του Αντρέ Μπρετόν

«Παιδεία είναι οι λέξεις μας, η διακριτικότητά μας, η ελευθερία μας, τα όρια της ελευθερίας μας, η μουσική που ακούμε, η γλώσσα του σώματός μας, το πόσο αγαπάμε να μαθαίνουμε, να αλλάζουμε, να διαβάζουμε σαν να είμαστε άγραφα χαρτιά.

Παιδεία είναι η ταπεινότητα αλλά και η επιμονή στις αξίες μας, το ότι σεβόμαστε τον άνθρωπο, το παιδί του άλλου, την κυρία που καθαρίζει το γραφείο μας, τον κύριο που καθαρίζει το πάρκο στο οποίο βγάζουμε βόλτα το σκύλο μας, την κοπέλα στο ταμείο…

Είναι το να προστατεύουν τα χέρια μας τον αδύναμο, να τα βάζουν με το θηρίο…

Είναι η γενναιότητα και η ευθύνη…

Παιδεία είναι το να διαλέγεις το δύσκολο δρόμο της αξιοπρέπειας, της μοναξιάς και συνάμα να καίγεται το μέσα σου για το κοινό καλό. Για το ωραίο και τη σωτηρία του…»

Για το ωραίο και τη σωτηρία του, για αυτό: «Ο άνθρωπος είναι η απάντηση, όποια κι αν είναι η ερώτηση».

Να είστε μαζί μας. Η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου

Πρόγραμμα για το Φεστιβάλ Πόλης 2023

5/9 Μ’ ένα τραγούδι θα στο πω

6/9 Τα Λουκούμια μες στο βάζο

7/9 Την Κυριακή έχουμε γάμο

8/9 Ορχήστρα Μετροπόλιταν

9/9 Έκθεση Κλασικής Ιαπωνικής Μοτοσυκλέτας

10/9 Έξων Φρέξων

15/9 Νίκος Πορτοκάλογλου

16/9 Ημέρα Θάλασσας

17/9 Χαράντας Στεφανώματα «Λάλεμαν-Κάλεσμα»

18/9 Καλοκαιράκι… με την όπισθεν!

22/9 Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

24/9 Πέγκυ Ζήνα & Θανάσης Βασιλάς

Θέατρο Σκιών

Και φυσικά να μην ξεχνάμε το παιδικό πρόγραμμα με παραστάσεις θεάτρου σκιών σε όλο τον Άγιο Δημήτριο

Πρόγραμμα Καραγκιόζη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.