Τα καπάκια του αναψυκτικού δεν είναι σκουπίδια

Κατασκευάστε μία τσάντα που από αλουμινένια καπάκια αναψυκτικού ή μπύρας

Υπάρχουν πολλοί που μαζεύουν πλαστικά καπάκια από μπουκάλια νερού με σκοπό κάποια στιγμή να αγοραστούν αναπηρικά αμαξίδια. Είναι ένας καλός σκοπός αλλά κανείς δεν είναι σίγουρος για την αλυσίδα που τελικά οδηγεί κάποιον να κάνει την προσφορά με τα καπάκια που έχουμε μαζέψει.

Κάποια στιγμή στο μέλλον θα ακούσουμε για κάποιο δήμαρχο ή κάποιον παράγοντα που ανακύκλωσε μερικούς τόνους καπάκια για να δωρίσει κάπου ένα αμαξίδιο. Ακόμα και με αυτό το τρόπο… είναι για καλό σκοπό οπότε δεν θα σχολιάσω.

Έχω όμως μία άλλη πρόταση για κάποιον άλλο τύπο από καπάκια. Τι θα λέγατε να κάναμε κατασκευές με μεταλλικά καπάκια από αναψυκτικά ή μπύρες. Και για την ακρίβεια προτείνω να κάνουμε μια φανταχτερή τσάντα από υλικά που υπό κανονικές συνθήκες θα κατέληγαν στα σκουπίδια.

Κατασκευή

Στην αρχή μαζεύουμε καπάκια… Πολλά καπάκια… Βγαίνουν εύκολα από το κουτάκι αν τα κουνήσετε πάνω κάτω. Προσοχή μην τα στραβώσετε. Μετά μαζεύουμε εργαλεία. Ένας κόφτης, μια πένσα ή κάτι παρόμοιο αρκεί για να κάνουμε μια τομή στο πάνω μέρος του καπακιού.

μεταλλικά καπάκια από αναψυκτικά ή μπύρες

Χρησιμοποιούμε την τομή για να αρχίσουμε να συνδέουμε το ένα καπάκι μετά το άλλο. Μετά με μια πένσα επαναφέρουμε την τομή όσο πιο κλειστά γίνεται για να μην λυθεί η αλυσίδα.

μεταλλικά καπάκια από αναψυκτικά ή μπύρες

Όπως γράφτηκε παραπάνω θα χρειαστούμε ΠΟΛΛΑ καπάκια για να καλύψουμε την επιφάνεια που θέλουμε.

μεταλλικά καπάκια από αναψυκτικά ή μπύρες

Και συνεχίζοντας βήμα βήμα χτίζουμε την κατασκευή μας. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μία τσάντα ή ένα πορτοφόλι, ή κάποιο φανταχτερό ρούχο ή… Η φαντασία είναι το όριο.

μεταλλικά καπάκια από αναψυκτικά ή μπύρες

μεταλλικά καπάκια από αναψυκτικά ή μπύρες

Συμβουλή

Το αποτέλεσμα είναι ένα αλυσιδωτό κατασκεύασμα με πολλές τρύπες. Ίσως θα ήταν καλή ιδέα να τοποθετούσατε ένα ελαφρό ύφασμα από μέσα. Καλύτερα να είναι λευκό για να δίνει ακόμα μεγαλύτερη λάμψη στην κατασκευή μας. Μπορείτε να το καρφώσετε με κόπιτσες ή ακόμα και με μερικούς παλιούς συνδετήρες.

Η κατασκευή δεν θεωρείται ανθεκτική αλλά και πάλι δεν έχει σημασία. Αν κάποια καπάκια σπάσουν επισκευάζεται πολύ εύκολα, με νέα καπάκια.

Πηγή Bored Panda

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
Categories

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.