Αποκριάτικο Καρναβάλι 2023 του Δήμου Μαρκοπούλου. Θα διεξαχθεί διαγωνισμός καλύτερης ιδέας/θεματολογίας αποκριάτικης ενδυμασίας.

Έναρξη δηλώσεων συμμετοχής στο Αποκριάτικο Καρναβάλι 2023 του Δήμου Μαρκοπούλου

Αποκριάτικο Καρναβάλι 2023. Ο Δήμος Μαρκοπούλου, το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), διοργανώνουν και σας προσκαλούν στο Αποκριάτικο Καρναβάλι της πόλης, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023, στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου.

Η «καρναβαλική παρέλαση» θα ξεκινήσει στις 12.00 το μεσημέρι, δίνοντας το έναυσμα για μια μεγάλη γιορτή κεφιού, με μουσική, χορό και άλλα αποκριάτικα εορταστικά δρώμενα, όπως ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι, διαδραστικά παιχνίδια , face painting και δωράκια για όλα τα παιδιά!

Στο πλαίσιο του εορτασμού θα διεξαχθεί διαγωνισμός καλύτερης ιδέας – θεματολογίας αποκριάτικης ενδυμασίας, με τη συμμετοχή του 1ου, του 2ου, του 3ου, του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πόρτο Ράφτη, των Καλλιτεχνικών Τμημάτων και των Τμημάτων Παραδοσιακών Χορών του Προγράμματος «Αθλητισμός και Πολιτισμός για Όλους» του Ν.Π.Δ.Δ. «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ», του ΚΑΠΗ του Δήμου Μαρκοπούλου και του Λαογραφικού Συλλόγου Μαρκοπούλου Μεσογαίας «Ρόδακας.

Μικροί και μεγάλοι ξαναβρισκόμαστε στο μοναδικό αυτό «γλέντι» της ζωής με ξεφάντωμα και χαρά, που θα «πλημμυρίσουν» όλη την πόλη! Επιπρόσθετα θα πραγματοποιηθεί Ανοιχτό Καλλιτεχνικό Εργαστήριο: «Φτιάχνουμε μάσκες και στολές τις φιγούρες του Πάμπλο Πικάσσο». Τα παιδιά θα φτιάξουν χειροτεχνίες και μάσκες, βασισμένες στις αγαπημένες φιγούρες που ζωγράφιζε στους πίνακές του ο Πάμπλο Πικάσσο, όπως ο Mινώταυρος ή ταύρος, που συμβόλιζε τον ίδιο του τον εαυτό και το συναίσθημά του, αλλά και οι αγαπημένες του μούσες, Όλγα και Μαρί Τερέζ.

Στο πλαίσιο του εορτασμού θα διεξαχθεί διαγωνισμός καλύτερης ιδέας/θεματολογίας αποκριάτικης ενδυμασίας, για ομάδες ατόμων ηλικίας από 4 ετών και άνω.

Για τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό και την Καρναβαλική Παρέλαση, είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της επισυναπτόμενης φόρμας συμμετοχής (σε μορφή word ή pdf) και η αποστολή της μέχρι την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023, στην Καλλιτεχνική Επιτροπή του Δήμουστη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: d.kalepit@markopoulo.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε εργάσιμες ημέρες 9.00 π.μ. – 14.00, στο τηλ. της Επιτροπής 22990 20150.

Περιμένουμε και φέτος τις ευφάνταστες και επίκαιρες θεματολογίες των συμμετοχών σας!

Φόρμα δήλωσης συμμετοχής στο Καρναβάλι 2023 του Δήμου Μαρκοπούλου.doc
Φόρμα δήλωσης συμμετοχής στο Καρναβάλι 2023 του Δήμου Μαρκοπούλου.pdf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.