Καθαρίζοντας φυσικά!

Η δυσοσμία των αποχετεύσεων είναι ενοχλητική και σε κάποια σπίτια εξελίσσεται σε μεγάλο πρόβλημα. Όσο και να βασανίζεστε να καθαρίζετε η μυρωδιά που έρχεται μέσα από τις σωληνώσεις είναι ένα πρόβλημα. Και ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι λύσεις του εμπορίου. Λένε ότι όσα πιο πολλά πληρώσεις τόσο πιο δυνατά χημικά θα βρεις για να νικήσεις τη μάχη με τη μπόχα.

Αυτό δεν ισχύει.

Η βρώμα προκαλείται από οργανικά στοιχεία που κολάνε στα τοιχώματα των σωλήνων δημιουργώντας στρώματα λίπους και σημαντικές εστίες μικροβίων, προκαλώντας δυσοσμία. Οι αποχετεύσεις είναι κυριολεκτικά μικρές ζούγκλες βακτηρίων. Για την ασφάλεια όλων μας χρειάζονται να λαμβάνονται συχνά μέτρα για την καταπολέμησή τους.

Τα χημικά που πωλούνται στα καταστήματα είναι εξαιρετικά διαβρωτικά και μερικές φορές εξίσου επικίνδυνα για την υγεία μας. Εκτός αυτού είναι και ένα σημαντικό κόστος. Οι αναθυμιάσεις σε κλειστούς χώρους έχει τύχει να στείλουν κόσμο στο νοσοκομείο. Κάθε χρήση τους μειώνει σημαντικά την διάρκεια ζωής των σωληνώσεων. Μια ακριβή και επιβλαβής λύση.

Λύσεις υπάρχουν πολλές και είναι πολύ πιο αποτελεσματικές από ότι μπορείτε να φανταστείτε. (συν το ότι είναι και σημαντικά πιο οικολογικές)

Καθαρίζοντας με σόδα.

Χρειαζόμαστε νερό, ξύδι και μαγειρική σόδα. Ρίχνουμε 5 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα στην αποχέτευση. Αναμιγνύουμε ένα ποτήρι νερό με ένα ποτήρι ξύδι, τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση. Μετά το χύνουμε πάνω από την μαγειρική σόδα. Αφήνουμε να δράσει για τουλάχιστον τριάντα λεπτά. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.

Καθαρίζοντας με μαγιά!

Πιο αργή αλλά η πλέον οικολογική λύση και εξίσου αποτελεσματική με την προηγούμενη. Βράστε ένα ποτήρι νερό, ρίξτε λίγη μαγιά και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Ρίξτε το μείγμα στην αποχέτευση ή στην λεκάνη του μπάνιου και αφήστε το να δράσει όλη την νύχτα. Η μαγιά θα ανακατευτεί με τα μικρόβια εξελίσσοντας τα σε πιο ακίνδυνους και αδύναμους οργανισμούς. Το πουρί θα αποδυναμωθεί και θα είναι εύκολο να σπάσει. Όσο για την οσμή, θα την ξεχάσετε για μερικές μέρες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.