Φυσική συνταγή με λάδι και αλκοόλ για το δέρμα

Κατασκευάστε κρέμα νυκτός με ελαιόλαδο, ρακή και φυσικά χωρίς χημικά

Το βράδυ το δέρμα ξεκουράζεται όπως και το κορμί. Δεν έχει να αντιμετωπίσει τον ήλιο, ξυρό αέρα ή το κρύο. Κατά την ώρα της ξεκούρασης βρίσκει την ευκαιρία να ανοίξει τους πόρους του. Χρειάζεται να αναπνεύσει σωστά και να ξεφορτωθεί νεκρά κύτταρα. Αν εκείνη την ώρα λάβει μια περιποίηση με κατάλληλες θρεπτικές ουσίες, το πρωί θα έχει κάθε λόγο να λάμπει ανανεωμένο. Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που βάζουμε μια κρέμα νυκτός.

Τα υλικά

Το ελαιόλαδο είναι μία από τις πιο χρήσιμες φυσικές ουσίες το ανθρώπινο κορμί. Εκτός του ότι είναι ένας σημαντικός παράγοντας υγιεινής διατροφής, εξωτερικά μπορεί να βοηθήσει το δέρμα, τα χέρια και τα νύχια, αλλά και για τα μαλλιά. Αν απλωθεί στο δέρμα το μαλακώνει και το ενυδατώνει. Αν παραμείνει όλο το βράδυ οι διεγερτικές του ιδιότητες αξιοποιούνται από το δέρμα με τον καλύτερο τρόπο. Αλλά μόνο του δεν αρκεί.

Η ρακή (καθαρή, χωρίς πρόσθετα ή αρώματα) είναι σαν ένα ελαφρύ οινόπνευμα. Το οινόπνευμα στα καλλυντικά χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες. Κυρίως χρησιμεύει για τις αντισηπτικές του ιδιότητες αλλά και για να δέσει καλύτερα τα συστατικά. Βάζοντας οινόπνευμα υψηλού αλκοολικού βαθμού (πχ καθαρό) συνήθως κουράζουμε το δέρμα αντί να το βοηθούμε.

Εναλλακτικά

Σε κάποιες κρέμες νυκτός βλέπουμε συχνά να χρησιμοποιείται ξύδι. Το ξύδι έχει πάλι μικρή ποσότητα αλκοόλ οπότε πετυχαίνουμε σχεδόν το ίδιο αποτέλεσμα. Η οξύτητα του ξυδιού θεωρητικά ανοίγει καλύτερα τους πόρους και θεωρητικά μπορεί να θρέψει καλύτερα το δέρμα. Για να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα πρέπει να προσέξουμε διπλά την ποιότητα του ξυδιού που θα βάλουμε. Το σταφύλι από το οποίο παράχθηκε μπορεί να περιέχει θείο ή μια ποικιλία ουσίες που προκαλούν προβλήματα. Και το χειρότερο πρόβλημά του είναι ότι μυρίζει!

Αντίθετα η ρακή, σαν προϊόν απόσταξης έχει μια σταθερή καθαρότητα και ποιότητα και το κυριότερο, δεν έχει άρωμα. Το ελαιόλαδο είναι η μόνη ουσία που μυρίζει αλλά αν βάλουμε μη επεξεργασμένο λάδι, δεν θα έχουμε πρόβλημα. Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει μάθει να αισθάνεται τη μυρωδιά του ελαιόλαδου σαν κάτι καθαρό και καλό. Γι’αυτό και σε προϊόντα που παρασκευάζουμε, όπως το πράσινο σαπούνι, δεν μας νοιάζει και πολύ να ρίξουμε κάποιο άρωμα. Ακόμα και αν έχουμε παράγει αυτό το πράσινο σαπούνι από κατάλοιπα και τηγανόλαδα, η μυρωδιά συνεχίζει να μας φαίνεται ότι είναι καλή.

Οφέλη

Η κρέμα νυκτός κάνει το δέρμα να λάμπει. Το ελαιόλαδο θρέφει, μαλακώνει και ενυδατώνει το δέρμα. Το αλκοόλ περιορίζει τις κηλίδες, σκοτώνει τα μικρόβια και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Για καλύτερα αποτελέσματα το πρόσωπο πρέπει να είναι υγρό όταν θα απλωθεί η κρέμα. Το πρωί φεύγει, παρασύροντας ότι βρώμικο έχει απορριφτεί από το δέρμα με απλό νερό.

Παρασκευή

Για την κρέμα χρειαζόμαστε μία ποσότητα (πχ μια κούπα) ελαιόλαδο, μισή (μισή κούπα) ποσότητα ρακί, και πάλι μισή (μίση κούπα) νερό. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε αμέσως. Αν αποθηκευτεί σε αεροστεγές δοχείο και δροσερό περιβάλλων μπορεί να διατηρηθεί για πολύ καιρό. Εάν αποφασίσουμε να ρίξουμε ξύδι, η ποσότητα είναι ίδια με το ρακί αλλά δεν είναι καλό να συνδυαστούν αυτές οι δύο ουσίες. Αν θελήσουμε να προσθέσουμε κάτι αρωματικό, πχ ροδόνερο, ρίχνουμε πολύ μικρή ποσότητα (πχ δύο κουτάλια). Καλύτερα όμως να αποφύγουμε τα έτοιμα αιθέρια έλαια, για την συγκεκριμένη κρέμα. Όταν κάποιος παράγει κάτι αγνό, γιατί να το μολύνει με κάτι που δεν γνωρίζει πως παράχθηκε…

Καλή επιτυχία.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.