Στα πλαίσια του LUX Audience Award 2023 ο Μικρόκοσμος παρουσιάζει τις υποψήφιες ταινίες.

LUX Audience Award 2023

Παρακολούθησε ΔΩΡΕΑΝ τις υποψήφιες ταινίες για το LUX Audience Award (Βραβείο Κοινού) Lux 2023 και διάλεξε την αγαπημένη σου! Βαθμολόγησε με 1 – 5 αστέρια στο https://rating.luxaward.eu/el/  μέχρι τις 12 Ιουνίου 2023 και ίσως είσαι εσύ ένας από τους τυχερούς που θα παρευρεθούν στην τελετή λήξης των βραβείων.

Βραβείο LUX

Το Βραβείο Λουξ για τον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο καθιερώθηκε το 2007. Απονέμεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και φέρει το όνομα της μονάδας “lux” για το φως. Σκοπός του βραβείου είναι να φωτίσει την κοινή γνώμη στο θέμα της ένταξης στην Ευρώπη και να καταστήσει πιο εύκολη τη διάδοση των ευρωπαϊκών ταινιών εντός της ΕΕ. Την ταινία που λαμβάνει το βραβείο ψηφίζουν 785 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που έχουν παρακολουθήσει όλες τις ταινίες που είναι υποψήφιες για το βραβείο, τρεις τον αριθμό. Η απονομή γίνεται στο Στρασβούργο από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώπιον των ευρωβουλευτών και εκπροσώπων άλλων ταινιών που λαμβάνουν μέρος στο διαγωνισμό.

Το βραβείο δημιουργήθηκε από τη Βελγίδα καλλιτέχνιδα Ζοκλίν Κόστερ που εμπνεύστηκε από έναν συμβολισμό για τον Πύργο της Βαβέλ, σύμβολο που χρησιμοποιήθηκε και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να δείξει την πολυγλωσσία και την πολιτισμική διαφορετικότητα που ενώνονται σε έναν τόπο με έναν στόχο.

Πρόγραμμα

Από 10 έως και 14 Μαΐου το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργανώνει ΔΩΡΕΑΝ προβολές με το παρακάτω πρόγραμμα:

Όλες οι ταινίες συνοδεύονται από welcome drink και Q&A.

Μετά την τελευταία προβολή θα γιορτάσουμε όλοι μαζί με ένα υπέροχο πάρτυ! Δεν πραγματοποιούνται κρατήσεις / Θα λειτουργήσουμε με σειρά προτεραιότητας. ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!

Μικρόκοσμος Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 106, Αθήνα 11741 2109230081

LUX Audience Award 2023

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.