Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται δελτία εισόδου στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών στην Αθήνα.

Ξεκινά η δωρεάν διανομή δελτίων εισόδου για τις Τρωάδες στους Δελφους

Οι Τρωάδες του Θόδωρου Τερζόπουλου, που είχαν πρωτοπαρουσιαστεί τον Ιούλιο του 2017 στην Πάφο σε παραγωγή της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, επιστρέφουν μετά από έναν χρόνο στους Δελφούς, στο μεγάλο αφιέρωμα στον διεθνή σκηνοθέτη και δάσκαλο που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση στις 5, 6, 7 και 8 Ιουλίου.

Στον συμβολικό τόπο των Δελφών, σε μια ιδιαίτερη συγκυρία γενικευμένης γεωπολιτικής αναστάτωσης, οι «Τρωάδες» αποτελούν μια διαμαρτυρία στον παραλογισμό, τη βία και τις φρικαλεότητες του πολέμου καθώς κι ένα αίτημα για ειρήνη, αλληλεγγύη και ανθρωπισμό.

Πρόθεση του σκηνοθέτη είναι η παράσταση να λειτουργήσει ως διάβημα, αναδεικνύοντας το φαινόμενο των διχοτομημένων πόλεων, της διαίρεσης των λαών και την ανάγκη για συμφιλίωση.

Στις «Τρωάδες» συμμετέχουν έντεκα ηθοποιοί από έξι χώρες και έξι Κασσάνδρες, προερχόμενες από διχοτομημένες πόλεις – τη Λευκωσία, το Μοστάρ και την Ιερουσαλήμ. Πρωταγωνιστεί στον ρόλο της Εκάβης η Δέσποινα Μπεμπεδέλη. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη Κουνέλλη, ο οποίος επρόκειτο να δημιουργήσει την εικαστική εγκατάσταση, αλλά τον πρόλαβε ο θάνατος.

Οι Τρωάδες παρουσιάζονται στις 6 και 7 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο των Δελφών με το φως της ημέρας και μόνο κατά το τελευταίο μέρος της παράστασης θα γίνει χρήση γενικού θεατρικού φωτισμού. Πρόθεση του σκηνοθέτη είναι να ενσωματώσει στη παράσταση το μοναδικό ανάγλυφο του Δελφικού τοπίου, καθώς βυθίζεται μέσα από το σούρουπο στο σκοτάδι στον φυσικό χώρο, χωρίς σκηνικά και τεχνολογικά βοηθήματα, συνθέτοντας έτσι μια εμπειρία αρχαίου δράματος στην αυθεντική του μορφή. Ο Θ. Τερζόπουλος θέλει να υπογραμμίσει έτσι τον κίνδυνο που γεννάται από τη αδιάκοπη χρήση της τεχνολογίας.

«Η φετινή παρουσίαση των Τρωάδων στο αρχαίο θέατρο των Δελφών παρέχει την ευκαιρία για την επαναλειτουργία του εμβληματικού αυτού χώρου, ο οποίος καλείται έτσι να υπηρετήσει και πάλι με ζωντανές εκδηλώσεις την ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς», τόνισε ο Διευθυντής Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, Παύλος Καλλιγάς.

Δωρεάν διανομή δελτίων εισόδου

Από Πέμπτη 14 Ιουνίου

Ευριπίδη ΤΡΩΑΔΕΣ-Σκηνοθεσία: Θεόδωρος Τερζόπουλος
ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΕΛΦΩΝ-Παρασκευή 6 και Σάββατο 7 Ιουλίου
Έναρξη: 19.00

Από Πέμπτη 14 Ιουνίου και ώρα 10.00 -12.00 ξεκινά η διανομή δελτίων ελεύθερης εισόδου για την παράσταση των ΤΡΩΑΔΩΝ στο Αρχαίο Θέατρο των Δελφών στις 6 & στις 7 Ιουλίου 2018.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται δελτία εισόδου στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών στην Αθήνα ( Φρυνίχου 9 Πλάκα- τηλ. 210-3312781) και στο Συνεδριακό Κέντρο των Δελφών ( 22650-82732 & 82735). Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων στο Αρχαίο Θέατρο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
Categories ,

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.