Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού Όθωνος-Αμαλίας 129, Σπάρτη

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, προβάλλει αξιόλογα ντοκιμαντέρ της διοργάνωσης, από την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου έως και το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.

Εγκαίνια έκθεσης Η Αρχαία Αίγυπτος χθες και σήμερα

Εστία Νέας Σμύρνης Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 1, Νέα Σμύρνη

Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης φιλοξενεί το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Αρχαίας Αιγύπτου στην εκδήλωση με θέμα: « Η Αρχαία Αίγυπτος χθες και σήμερα». Η εκδήλωση περιλαμβάνει τον χαιρετισμό του Μορφωτικού Ακολούθου της Αιγύπτου Dr. Hussein Mahmoud και ομιλία του Δρ Βασίλη Χρυσικόπουλου Αρχαιολόγου – Αιγυπτιολόγου. 

Μουσικολογική εσπερίδα για τη Βυζαντινή Μουσική και την Ψαλτική Τέχνη

Ενορία Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Μεγάλου Αλεξάνδρου 182, Ηράκλειο

Μουσικολογική Εσπερίδα για τη Βυζαντινή Μουσική και την Ψαλτική Τέχνη  διοργανώνει η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου την Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 18:30, στην ενοριακή αίθουσα Ιερού Ναού Γενεσίου της Θεοτόκου Μπεντεβή. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το βιβλίου του Άρχοντος Διδασκάλου του Αποστόλου της Μεγάλης Εκκλησίας, Πρωτοψάλτου Δημητρίου Νεραντζή με τίτλο «Αναστασιματάριον Ιωάννου Λαμπαδαρίου του Βυζαντίου “Μελωδούμενον”».

Προβολή Δάσκαλος για κλάματα στο Περιστέρι

Κινηματοθέατρο Κώστας Γαβράς Πρώην Έφη Βασιλικών 6, Περιστέρι

Η ζωή του Τζούλιους Κελπ, ενός ασχημούλη και καθόλου δημοφιλή καθηγητή χημείας θα αλλάξει μόλις παρασκευάσει ένα απίθανο φίλτρο. Αυτό το φίλτρο θα τον μεταμορφώσει σε έναν όμορφο και γοητευτικό άνδρα και θα τον κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή στις γυναίκες. Μία από τις μαθήτριές του θα ερωτευτεί τον καθηγητή της, που τώρα απολαμβάνει την ολοκαίνουρια ζωή του ξεχνώντας μια λεπτομέρεια: Η επίδραση του φίλτρου δεν διαρκεί για πολύ...