Comicdom Con Athens 2018

Ελληνοαμερικάνικη Ένωση Μασσαλίας 22, Αθήνα

Η Comicdom Press και η Ελληνοαμερικανική Ένωση, συνεχίζουν την επιτυχημένη συνεργασία τους, πλέον με συνοδοιπόρο το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, με το κοινό όραμα να φέρουν το ευρύτερο ελληνικό κοινό σε επαφή με την Τέχνη των comics. Το δέκατο τρίτο κατά σειρά Comicdom Con Athens θα πραγματοποιηθεί στις 20-21-22 Απριλίου 2018.

Προβολή Επικίνδυνες Ψαρικές Αποστολές

Κινηματοθέατρο Κώστας Γαβράς Πρώην Έφη Βασιλικών 6, Περιστέρι

Ο Παπ, ένας μικρός καρχαριούλης, ανακαλύπτει μία σειρά από υφάλους γεμάτους με αυγά, ενώ παίζει στον ωκεανό με τους φίλους του. Όμως, δεν είναι ο μόνος που βρίσκεται εκεί. Και τότε ξεκινούν οι “Επικίνδυνες Ψαρικές Αποστολές”!

Προβολή Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης

Πολυχώρος Αλέξα - Τέχνη Πόλης Ζωγράφου Γ Ορεινής Ταξιαρχίας, Ζωγράφος

Η συγγραφέας Άλκη Ζέη εξιστορεί την πολυτάραχη ζωή της, συνυφασμένη με τα μεγάλα γεγονότα της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας. Ένα εξομολογητικό χρονικό όπου τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά ο μειλίχιος, γοητευτικά απλός λόγος της σοφής λογοτέχνιδας.  Θα ακολουθήσει συζήτηση παρουσία της συγγραφέως και της σκηνοθέτιδας. 

Προβολή The true cost

Σκόρος - Εξάρχεια Ζωοδόχου πηγής & Ερεσσού, Αθήνα

Προβολή The true cost στον Σκόρο - Ενώ η τιμή της ένδυσης έχει μειωθεί εδώ και δεκαετίες, το ανθρώπινο και περιβαλλοντικό κόστος έχει αυξηθεί δραματικά. Η ταινία παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη εικόνα για κάθε στοιχείο της βιομηχανίας μόδας, από την παραγωγή μέχρι την πώληση και τη περιβαλλοντική επίδραση. Οι εικόνες είναι σαρωτικές , σπαρακτικές. Μια ιστορία για την απληστία και τον φόβο, τη δύναμη και τη φτώχεια που εκτείνεται σε όλα τα μήκη και πλάτη αυτού του κόσμου αποκαλύπτοντας πόσο συνδεδεμένοι είμαστε μέσω των καταναλωτικών μας επιλογών.

Ταγκό μ’ ένα ξένο

Θέατρο Ξυλοτεχνία Παρασκευοπούλου & Κ. Παλαμά, Περιστέρι

Ταγκό μ’ ένα ξένο - Σε μια παραπαίουσα κοινωνία, το κυνήγι της επιβίωσης, οι ανέσεις και ο πλούτος των ισχυρών καταλήγουν εννίοτε στο ίδιο αποτέλεσμα. Ας προσπαθήσουμε να επαναπροσδιορίσουμε τη ζωή μας.

Colori di Mare στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος

Συνεργατικό Καφενείο στην Ακαδημία Πλάτωνος Μοναστηρίου 140 & Τηλεφάνους, Αθήνα

Οι Colori di Mare στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος - Έβαλε καθένας μας το δισάκι της ψυχής του στον ώμο, με θύμησες, αρώματα, στίχους και μελωδίες. Τα φέρνουμε και τ' ακουμπάμε ο ένας στα χέρια τ' αλλουνού σε μια αγκαλιά που φτιάχτηκε για να χωρέσει τα μεράκια και τις μουσικές μας. Περιπλανώμενοι από τον Έβρο ως την Κρήτη και από τη δύση στην ανατολή σιγομουρμουρίζοντας σκοπούς ντόπιους και αγαπημένα τραγούδια, σας περιμένουμε για να φτιάξουμε όλοι μαζί το μωσαϊκό των μουσικών μας βιωμάτων.