Comicdom Con Athens 2018

Ελληνοαμερικάνικη Ένωση Μασσαλίας 22, Αθήνα

Η Comicdom Press και η Ελληνοαμερικανική Ένωση, συνεχίζουν την επιτυχημένη συνεργασία τους, πλέον με συνοδοιπόρο το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, με το κοινό όραμα να φέρουν το ευρύτερο ελληνικό κοινό σε επαφή με την Τέχνη των comics. Το δέκατο τρίτο κατά σειρά Comicdom Con Athens θα πραγματοποιηθεί στις 20-21-22 Απριλίου 2018.

H Νεράιδα της Μάνης

Συνεργατικό Καφενείο στην Ακαδημία Πλάτωνος Μοναστηρίου 140 & Τηλεφάνους, Αθήνα

H Νεράιδα της Μάνης - Ο Γιώργος Μαυρομιχάλης ανακαλύπτει ότι κάποιος κλέφτης του παίρνει το τυρί απ' το τυροκομείο. Έτσι παίρνει τον Καραγκιόζη βοηθό του ώστε να φυλάξουν καραούλι μέχρι να εμφανιστεί ο κλέφτης. Ξαφνικά εμφανίζεται μια γυναίκα όπου του χαμογελάει μα λαλιά δε βγάζει. Ο Γιώργος Μαυρομιχάλης την ερωτεύεται και την παίρνει σπίτι του. Οι κάτοικοι της περιοχής καθώς πιστεύουν ότι η κοπέλα αυτή είναι νεράιδα ξεσηκώνονται ενάντια του Μαυρομιχάλη.

Προβολή Loving Vincent

Πολυχώρος Αλέξα - Τέχνη Πόλης Ζωγράφου Γ Ορεινής Ταξιαρχίας, Ζωγράφος

Γιος ταχυδρόμου, ο Αρμάν Ρουλέν αναζητά το 1891 τον Τεό βαν Γκογκ για να του παραδώσει την τελευταία επιστολή του αδερφού του Βίνσεντ. Όταν μαθαίνει πως ο Τεό έχει πεθάνει, αρχίζει να αναζητά την αλήθεια πίσω από τη ζωή και τον προ ενός έτους μυστηριώδη θάνατο του διάσημου ζωγράφου.

Συναυλία Plastic Flowers

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ΚΠΙΣΝ Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

H σύγχρονη ελληνική εναλλακτική μουσική σκηνή των Music Escapades υποδέχεται τον Απρίλιο τους Plastic Flowers, το προσωπικό Dream Pop σχήμα του Γιώργου Σαμαρά με έντονη lo-fi αισθητική και πολύχρωμους ήχους. Στο ΚΠΙΣΝ ο Γιώργος Σαμαράς θα παρουσιάσει υλικό από όλους τους προηγμένους δίσκους του μέσα από ένα μινιμαλιστικό set. Μαζί του ο Φίλιππος Ράσκοβιτς στα συνθεσάιζερ και κρουστά.