Ιδέες για διακόσμηση χρησιμοποιώντας χαρτί τουαλέτας

Διακοσμήστε το σπίτι σας χρησιμοποιώντας ρολά από χαρτί τουαλέτας

Τα πάντα είναι θέμα φαντασίας και καλαισθησίας. Είναι γεγονός ότι χρησιμοποιώντας απλά υλικά μπορεί ένας άνθρωπος με φαντασία να δημιουργήσει αριστουργήματα. Αλώστε όλα τα υλικά όταν τα βλέπουμε στην αρχική τους μορφή δείχνουν άσχημα. Μια παλέτα με χρώματα είναι μια βρώμικη οπτική κακοφωνία. Ο πίνακας που βγαίνει από εκείνη μπορεί να χαρακτηριστεί αριστούργημα.

Και ποιο είναι το πιο άχρηστο σκουπίδι που μας έρχεται στο μυαλό; Τι λέτε για τα ρολά που περισσεύουν όταν τελειώνει ένα χαρτί τουαλέτας;

Υπάρχουν πολλές ιδέες για να κατασκευαστούν με αυτά τα ρολά. Από το να τα ζωγραφίσουμε και να κατασκευάσουμε πολύχρωμες μολυβοθήκες ή βάσεις για μικροεργαλεία μέχρι να τα λιώσουμε με νερό και κόλλα και κατασκευάσουμε σκληρό πολτό χαρτιού για πιο σύνθετες κατασκευές. Όπως και με όλες τις κατασκευές η φαντασία είναι το όριο μας. Εδώ θα προτείνουμε να χτίσουμε ένα όμορφο έργο τέχνης που μπορεί να στολίσει ένα τοίχο.

Το βασικό μας υλικό είναι τα χάρτινα ρολά. Η ποσότητα εξαρτάται από το μέγεθος του έργου που θα δημιουργήσετε. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι τα ρολά να είναι από ίδια μάρκα χαρτιού γιατί κάποια ρολά διαφέρουν και αν χρησιμοποιήσετε δύο διαφορετικά θα υπάρχει πρόβλημα σταθερότητας στο σύνολο.

Υλικά και εργαλεία

Εκτός από τα ρολά αρκεί ένα ψαλίδι, ένα χρώμα, λίγη κόλλα και τσιμπιδάκια για τα μαλλιά. Το χρώμα προτείνεται να είναι σπρέι για να μην λιώσει το χαρτί κατά το βάψιμο. Αντί για κόλλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πιστόλι σιλικόνης. Η κόλλα θα χρησιμέψει για καλύτερη σταθεροποίηση των κομματιών αλλά και για να κολλήσει το έργο μας στον τοίχο. Αν δεν θέλετε να βάλετε κόλλα στον τοίχο, μπορείτε να το ενώσετε με τα τσιμπιδάκια σε καρφιά.

τέχνη με χαρτί τουαλέτας

 

Κατασκευή

Ξεκινάμε τσακίζοντας τα ρολά και κόβοντάς σε ροδέλες. Στο τσάκισμα μην τα πιέσετε πολύ. Θα χρειαστεί να έχουν καμπύλες.

τέχνη με χαρτί τουαλέτας

 

Τα ρολά τα συνδέουμε με τα τσιμπιδάκια. Κάντε τις ενώσεις έτσι ώστε να περισσεύει ίδιο μήκος τσιμπιδάκι. Αυτά θα στηρίζουν την κατασκευή αν θα την έχετε σε τραπέζι ή όταν θα την κολλήσετε στον τοίχο.

τέχνη με χαρτί τουαλέτας

Το σχήμα και το μέγεθος το ορίζετε εσείς. Πριν το βάψετε κολλήστε τα σημεία που σας ανησυχούν. Όσο μεγαλύτερο είναι, τόσο πιο πολύ την χρειάζεται την κόλλα.

τέχνη με χαρτί τουαλέτας

Όταν το τοποθετήστε σκεφτείτε το φωτισμό. Ένα σκουρόχρωμο γλυπτό σε ένα ανοιχτόχρωμο τοίχο κάνει καλή αντίθεση. Αν το τοποθετήσετε σε ένα σημείο που φωτίζεται από το πλάι μπορείτε να κάνετε όμορφα παιχνιδίσματα με τις σκιές που να σας αλλάζουν το ίδιο το σχήμα της κατασκευής ανάλογά την ώρα της ημέρα. Η καλαισθησία και η φαντασία του καλλιτέχνη που το κατασκεύασε είναι το όριο…

Καλή επιτυχία!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
Categories

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.